Ο Αχιλλέας Μπέος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο αλλά και επισκέφθηκε μαθητές στα σχολεία τους

Επεκτείνεται από τις 4 Απριλίου το μειωμένο κόμιστρο στο Αστικό ΚΤΕΛ και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο οποίος τους είχε υποδεχθεί παρουσία ανδρών των ΟΠΚΕ, ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος την Παρασκευή υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και αφού άκουσε τα προβλήματά τους, εν συνεχεία επισκέφθηκε ο ίδιος τα 18ο και 29ο Δημοτικά σχολεία.

Λίγες ώρες αργότερα μάλιστα, από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου, ανακοινώθηκε η επέκταση και τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις ημέρες των αρχιών, του μέτρου της μεταφοράς των μαθητών με μειωμένο κόμιστρο, μετά από απόφαση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

Το αίτημα, που έγινε αποδεκτό, ξεκινά το Σάββατο 4 Απριλίου και θα εφαρμοσθεί πιλοτικά μέχρι την 30η Ιουνίου, τέθηκε από το Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και της πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών, ώστε με κάθε πρόσφορο τρόπο να ενισχύεται η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή προς όλους τους πολίτες και μάλιστα στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το μειωμένο κόμιστρο για τους μαθητές (κόκκινο Α Ζώνης ή καφέ Β Ζώνης) θα επανεξεταστεί από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Γιόλα και το ΔΣ του ΚΤΕΛ, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και για όλη τη διάρκεια της, αφού συγκεντρωθούν και αναλυθούν τα στοιχεία κίνησης από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

Ο Δήμος Βόλου επικροτεί την ενέργεια της διοίκησης του ΚΤΕΛ και τονίζει τη διάθεσή της για κάθε συνεργασία που θα αποβαίνει προς όφελος των πολιτών.

Συνάντηση με εκπροσώπους του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, με αίτημα να μην υλοποιηθεί η πρόταση γονέων και καθηγητών του Γενικού Λυκείου για επιστροφή των κιγκλιδωμάτων που χωρίζουν τα δύο σχολεία.

Στην μαθητική κοινότητα επικρατεί αναστάτωση με αφορμή την πρόταση για επιστροφή των κιγκλιδωμάτων του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στον απόηχο του περιστατικού με την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο σχολείο πριν μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές έκαναν λόγο για ρατσιστική αντίληψη τονίζοντας πως “εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τα άλλα παιδιά. Δεν είμαστε κατώτεροι, ούτε και κακά παιδιά γιατί δεν πηγαίνουμε στο Γενικό Λύκειο αλλά στο επαγγελματικό”. Επίσης οι μαθητές επισήμαναν πως ο διαχωρισμός θα δημιουργήσει και λειτουργικά προβλήματα στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής που θα χωριστεί στα δύο καθώς τα 77 παιδιά που φοιτούν στο ΤΕΕ μαθητεύουν σε τάξεις και στα δύο σχολικά κτίρια.

unnamed1.jpg

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, επισήμανε πως από τις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει τις επισκέψεις σε όλα τα σχολεία και κάλεσε τους μαθητές, κατά την επίσκεψη του στο πρώην Πολυκλαδικό, να του καταθέσουν αναλυτικά την πρόταση τους και εφόσον την αξιολογήσει, σε συνεργασία πάντα με τους καθηγητές και τους αρμόδιους φορείς, τότε θα καταλήξουν στην τελική απόφαση, η οποία θα είναι για το καλό όλων των μαθητών όλων των σχολείων.

Συνάντηση με εκπροσώπους του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Εν τω μεταξύ στο Δημαρχείο δέχθηκε την Παρασκευή ο κ. Μπέος την Διευθύντρια του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Ελευθερία Παππά – Κροτσιάνι μαζί με καθηγητές και μαθητές του σχολείου.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, μέσω και της προβολής power point, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, όπως για παράδειγμα την ανακατασκευή της ράμπας στην είσοδο (!) του σχολικού συγκροτήματος, ενώ παράλληλα έγινε και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε ολόκληρο των ιστό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος όπως η έλλειψη για ράμπες διέλευσης στις διαβάσεις, η προσπελασιμότητα σε κτίρια και πεζοδρόμια κ.α.

unnamed.jpg

Ο κ. Μπέος δεσμεύτηκε πως θα δοθεί άμεσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία και θα ξεκινήσουν από τις αρχές Μαΐου εργασίες σε όλα τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις ώστε να γίνουν προσπελάσιμα από τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά από τα άτομα που είναι σε αμαξίδια, ενώ τόνισε πως θα βρίσκεται την Κυριακή 26 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος μαζί με όλα τα παιδιά και τους πολίτες με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο στήριξης της
δράσης που ετοιμάζουν με τίτλο “Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα”.

Επίσκεψη σε 29ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία

Αργότερα την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος Βόλου επισκέφθηκε το 29ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο που συστεγάζονται σε κτίριο στην οδό Λαρίσης με Βελεστίνου μετά από αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο οποίο και ανταποκρίθηκε άμεσα.

unnamed5.jpg

Ο κ. Μπέος μίλησε με τα μικρά παιδιά, τους ζήτησε να ακούν τους γονείς και τους καθηγητές τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο αλλά και καλό Πάσχα, ενώ παρακολούθησε και ένα μαθητικό δρώμενο των παιδιών και συγκεκριμένα μια προσωμοίωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Δράσης “Teachers for Europe” στην οποία το σχολείο συμμετέχει με το πρόγραμμα με τίτλο “Η αρχαία ελληνική μυθολογία στις τέχνες και στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές της Ευρώπης”.

unnamed4.jpg

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σοφία Παπαδοπούλου και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ελευθερίο Μπαλλή καθώς και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βάγια Βλαχοκώστα και την Διευθύντρια κ. Διονυσία Μάσιου για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δύο σχολικά κτίρια και τόνισε πως από την δημοτική αρχή έχει δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία. “Γνωρίζετε ότι είμαι πατέρας πέντε παιδιών και είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά καθώς αυτά αποτελούν το μέλλον μας. Χωρίς τα παιδιά είμαστε χαμένοι και αν δεν τους φτιάξουμε τα σχολεία δεν θα εκτιμήσουν ποτέ την εκπαίδευση”, είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοψία σε όλα τα σχολεία τον Απρίλιο

Ο Δήμαρχος Βόλου σε όλες τις συναντήσεις του ενημέρωσε πως ήδη έχουν καταγραφεί τα προβλήματα σε όλα τα σχολικά κτίρια από την τεχνική υπηρεσία και από τις 20 Απριλίου ξεκινά ο ίδιος περιοδεία σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας ώστε να διαπιστώσει τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση τους.

Όπως τόνισε θα δοθεί προτεραιότητα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, στην συνέχεια στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες με παρεμβάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σε βάθος τριετίας, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για 187 περίπου κτίρια στα οποία οι εργασίες μπορούν να γίνονται μόνο τρεις μήνες τον χρόνο, οπότε και τα σχολεία είναι κλειστά.

unnamed2.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει