Ο Αχ. Μπέος εγκαινιάζει τον δεύτερο Ξενώνα Αστέγων στο Βόλο

Τί δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναστασία Μορφογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τον δεύτερο Ξενώνα Αστέγων, μία ακόμη σημαντική δομή κοινωνικής παρέμβασης, εγκαινιάζει την Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 12:00 ο Δήμος Βόλου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του πλέγματος των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που παρέχει στους δημότες.

Ο νέος Ξενώνας βρίσκεται στην περιοχή της Άλλης Μεριάς (πλατεία – έναντι της εκκλησίας) και σε πρώτη φάση θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας οκτώ ατόμων, ενώ γίνονται εργασίες στο κτίριο ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του. Με την λειτουργία του Ξενώνα ο Δήμος θα έχει την δυνατότητα να παρέχει σε άστεγους προσωρινή φιλοξενία έως έξι μηνών, που περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή, καθώς και κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό τη σταδιακή επανένταξη των φιλοξενουμένων. Φορέας λειτουργίας του Ξενώνα είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, που δεσμεύεται για τη διαφύλαξη και προάσπιση των προσωπικών δεδομένων των φιλοξενουμένων.

Οι συνεχώς αυξανόμενοι ρυθμοί αστέγων στην πόλη δημιούργησαν την ανάγκη λειτουργίας και ενός δεύτερου Ξενώνα, ο οποίος και κατασκευάστηκε με ιδίους πόρους, καθώς οι ανάγκες που έχουν προκύψει δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την λειτουργία του Ξενώνα στην περιοχή της Νεάπολης όπου ήδη φιλοξενούνται 22 άτομα.

Μάλιστα σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη ο αριθμός των αστέγων και των πολιτών που ζουν στο περιθώριο αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να βρίσκονται “στην ουρά” δεκάδες άτομα που χρίζουν βοήθειας και φιλοξενίας στους ξενώνες.

“Είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η κοινωνική πολιτική σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει και οι αριθμοί των αναξιοπαθούντων αυξάνονται δραματικά. Προσπαθούμε να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια στήριξης των ανήμπορων συμπολιτών μας και στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές που προσφέρουν κάλυψη των βασικών, καθημερινών αναγκών. Στόχος μας είναι να “απλώσουμε” όσο μπορούμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης”, τονίζει η κ. Μορφογιάννη.

Διευκρινίζεται πως η φιλοξενία εντάσσεται στην πολιτική προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν αποκτά σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει