Ο Αχ. Μπέος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα της ΑΓΕΤ

Κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του προέδρου και του Δ.Σ. της Lafarge και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο πρόσωπο της αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη

Σφοδρή επίθεση κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξαπέλυσε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, αμέσως μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Βόλου κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του προέδρου και του Δ.Σ. της Lafarge και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο πρόσωπο της αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη, όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους.

Ξεκαθαρίζοντας εξ’ αρχής ότι είναι κατά οποιασδήποτε ενέργειας που θα μπορούσε να επιφέρει το κλείσιμο του εργαστασίου της ΑΓΕΤ και να χαθούν θέσεις εργασίας, είπε χαρακτηριστικά: “Το ζητούμενο δεν είναι τί υλικό θα καεί, το ζητούμενο είναι εάν και εφόσον οι όροι που περιγράφονται τηρούνται, εάν τα κλιμάκια ελέγχου κάνουν σωστά τη δουλειά τους”.

“Σας λέω επίσημα λοιπόν, μετά από έλεγχο που έκανα, ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένας έλεγχος. Ας βγουν και ας μας πουν πότε και από ποιούς έγιναν έλεγχοι. Πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος. Να μας απαντήσουν με στοιχεία”, συνέχισε και επιτέθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατηγορώντας τη ότι προειδοποίησε δημόσια το εργοστάσιο ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ελέγχους.

“Την Τετάρτη, λέει, θα κάνει έλεγχο, δηλαδή ειδοποιεί ότι θα κάνει έλεγχο. Δε ντρέπεστε ρε”, είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει: “Και δεν ξέρουμε πόσα χρόνια τέτοια υλικά πηγαίνουν στο εργοστάσιο… Το μίσος του για εμένα, δεν τους επιτρέπει να αφήσουν το Βόλο στο έλεος κερδοσκόπων”.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπέος μηνύει υπουργείο Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΑΓΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει