Ο Αχ. Μπέος παρουσίασε πακέτο 11 έργων για την ανάπλαση του Βόλου

Λύση σε κυκλοφοριακό και ρύπανση με τα 11 νέα έργα

Νέα έργα για την πόλη του Βόλου παρουσίασε στη συνέντευξη Tύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έντεκα έργα όπου με αφετηρία το Παλιό Λιμεναρχείο και περνώντας από το κέντρο της πόλης του Βόλου, καταλήγουν στη Νέα Ιωνία.

Το πακέτο χρημάτων που χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν τα έργα αυτά, ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ και θα ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αλλά και στις δράσεις “Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπλασης”.

Όπως τόνισε, αυτά τα έντεκα έργα που είναι ένα μέρος της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, θα βοηθήσουν να λυθούν προβλήματα που αφορούν την πόλη του Βόλου όπως η ρύπανση και το κυκλοφοριακό.

Ολόκληρη η πρόταση θα παρουσιαστεί στα τέλη Απριλίου και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, πιστεύει πως τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2019.

Τα έργα που ανακοινώθηκαν είναι η ανάπλαση των περιοχών του Παλιού Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, η δημιουργία κυκλικών κόμβων, δρόμοι και πεζοδρόμια με ήπια κυκλοφορία, περισσότεροι ποδηλατόδρομοι στον ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας, παρέμβαση στον φωτισμό, κατεδάφιση του Παλιού Υγειονομικού για την ανάδειξη του Σπίρερ, μετατροπή τεσσάρων αποθηκών του Τελωνείου σε χώρους για το κοινό. Τέλος, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, θα κατεδαφιστεί ο πρώην κινηματογράφος “Η Νίκη” για τη δημιουργία πάρκινγκ, θα γίνουν παρεμβάσεις στην οδό Μαιάνδρου για διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και δημιουργία θέσεων πάρκινγκ αλλά και κατεδάφιση κτιρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει