Ο Α. Κοπάνας στο 2ο Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Στο 2ο Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου «Αποστολία-Δήμητρα Ίμη» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που διοργανώθηκε από το Μαγνησιακό, την ΕΠΣΘ και την ΤΕΔ και με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, όπου του προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα για την παρουσία του και την αρωγή του στο τουρνουά.

Στην ομιλία του ο κ Κοπάνας ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόκειται για μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη της αθλήτριας του Μαγνησιακού Αποστολίας Ίμη. Αυτό το τουρνουά καθιερώνεται ως θεσμός για να μας θυμίζει την Αποστολία, που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από κοντά μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές γιατί μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύεται η ανθρώπινη πλευρά του αθλητισμού. Διότι αθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια, επιδόσεις, κύπελλα και πρωταθλήματα. Στον πυρήνα του αθλητισμού βρίσκονται βαθύτερες έννοιες, αρχές και αξίες, όπως η άμιλλα, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, ο σεβασμός, η ανθρωπιά.

Ακόμη ένας μύθος, ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα, έχει καταρριφθεί. Το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελεί σήμερα μια πραγματικότητα με δεκάδεςσωματεία και εκατοντάδες αθλήτριες, που έχουν ξεχωριστό ταλέντο.

Η ΕΠΟ οφείλει να δώσει έμφαση στη στήριξη και περαιτέρω αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου και να αντιμετωπιστούν οικονομικές δυσκολίες, που αναγκάζουν ομάδες να αποσύρονται και να αποχωρούν από τα πρωταθλήματα.

Η τιμητική πλακέτα, που μου δίνετε σήμερα, είναι για εμένα το εισιτήριο για να γίνω μέλος της μεγάλης ποδοσφαιρικής σας οικογένειας, κομμάτι της προσπάθειάς σας, Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Περιφερειάρχης μας Κώστας Αγοραστός, θα είμαστε δίπλα σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει