Ο Α. Μεϊκόπουλος για τις φασιστικές απειλές κατά συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Ερώτηση Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλου και συναδέλφων του με θέμα: Φασιστικές απειλές κατά συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση:

Προς τους κκ Υπουργούς

  • Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

  • Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Φασιστικές απειλές κατά συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Μετά από τις επιθέσεις οργανωμένων ομάδων με τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού (όπως η Χρυσή Αυγή), ενάντια σε μετανάστες και άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά και μετά από τις ρατσιστικές δηλώσεις πολιτικών προσώπων του ίδιου σχηματισμού, δημόσια και μέσα στη Βουλή, ένα άλλο φαινόμενο εκφοβισμού και τηλεφωνικών απειλών σε πολίτες που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δρώμενα, εκδηλώνεται στην Ελληνική Κοινωνία.

Συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με θέμα το Φασισμό και το Ρατσισμό και την αποδοκιμασία φαινομένων με σαφές φασιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, ακολούθησε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία τοποθετήθηκε, καλώντας τους εκπαιδευτικούς «να ανοίξουν το σπίτι τους και εφ’ όσον έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταΐσουν και να περιθάλψουν, όσους μετανάστες κρίνουν αυτοί σκόπιμο».

Στην πορεία, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία των εκπαιδευτικών, οι μετέπειτα εξελίξεις ανέδειξαν την ύπαρξη ενός δικτύου θρασύδειλων φασιστοειδών, που δρα υπό το σκότος και την απόκρυψη, κατά τα πρότυπα μαφιόζικης οργάνωσης.

Το δίκτυο αυτό έχει στοχοποιήσει, εδώ και μέρες, τα πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με αφορμή την προαναφερθείσα ανακοίνωση.

Τους παρενοχλεί συστηματικά, κατά κανόνα τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες με υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. Σκοπός τους ο εκφοβισμός και η απειλή πολιτών και συλλογικοτήτων.

Ήδη το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας έκανε παράσταση στην Εισαγγελία Βόλου, όπου τους προτάθηκε να προβούν μεμονωμένα σε μηνύσεις, γεγονός που θα τους επιβαρύνει με επιπρόσθετα έξοδα σε μια περίοδο που όλοι πλήττονται από τις περικοπές.

Επειδή η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην ανακοίνωσή της κάλεσε τους μαθητές να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα, την ισότητα, τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Επειδή δεν πρόκειται για προσωπική διένεξη πολιτών, αλλά πρόκειται για απειλές από συγκροτημένες ομάδες, με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο που έγιναν σε πρόσωπα που μετέχουν σε συλλογικότητες και αφότου το συλλογικό τους όργανο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό περιεχόμενο.

Επειδή αντίστοιχα φαινόμενα κατεγράφησαν και σε μέλη της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στον Μητροπολίτη Σιάτιστας και αλλού.

Επειδή το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση πρέπει και οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να προστατευτεί η οικογενειακή γαλήνη, η ασφάλεια και το δικαίωμα ενεργούς έκφρασης και τοποθέτησης για φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες από τη δράση των προαναφερθέντων ομάδων;

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θα δοθεί εντολή σας στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές για κίνηση αυτεπάγγελτης διαδικασίας, όταν και όποτε κατατίθενται σχετικές καταγγελίες ενυπόγραφα από πολίτες ή συλλογικότητες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δημήτρης Τσουκαλάς

Πέτρος Τατσόπουλος

Δημήτρης Γάκης

Μαρία Τριανταφύλλου

Δημήτρης Στρατούλης

Δημήτρης Γελαλής

Δημήτρης Κοδέλας

Παναγιώτα Δριτσέλη

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Μαρία Μπόλαρη

Κώστας Μπάρκας

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Βασίλης Κυριακάκης

Μαρία Διακάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει