Ο Βόλος των ανέργων δεν έχει θέση στα σχέδια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τονίζει σε επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίκαιρη ερώτηση, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για τον αποκλεισμό του Βόλου από την πρώτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: «Ζωηρή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εξαιρείται από την πρώτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ο Δήμος Βόλου, αφού δεν περιλαμβάνεται στους 17 πρώτους Δήμους που ανακοινώθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ στο Δήμο Βόλου, στο Δήμο Αλμυρού Μαγνησίας και γενικότερα στο Νομό καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα, αφού υπερβαίνει το 30%. Βάσει των στοιχείων του ΟΑΕΔ ο Βόλος, ο Αλμυρός αλλά και άλλοι Δήμοι της Μαγνησίας θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο σας και να ενταχθούν στην πρώτη φάση του Προγράμματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των 17 πρώτων Δήμων;

Θα συμπεριληφθεί ο Βόλος αλλά και οι υπόλοιποι Δήμοι της Μαγνησίας στη β’ φάση του συγκεκριμένου προγράμματος και πότε αναμένεται αυτή να υλοποιηθεί;» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει