Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά τουΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 20:30

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έβαλε τέλος στην αγωνία των μελών του Κινήματος Αλλαγής, ανακοινώνοντας και επισήμως το βράδυ της Τετάρτης την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.»

 

Νωρίτερα, προηγήθηκε σύσκεψη στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου από τον Γ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι γνωστό, οι συμμετοχές για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ “κλείνουν” αύριο Πέμπτη, με τους μέχρι τώρα μετέχοντες να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χάρης Καστανίδης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παύλος Χρηστίδης καθώς και ο Γιώργος Παπανδρέου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 22:51Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει