Ο δήμαρχος Ναυπλίου άφηνε σκουπίδια και περιττώματα στην πόρτα αντιπάλου του – Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα


Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος παραδέχθηκε ότι άφηνε σκουπίδια στην πόρτα του αντιπάλου του στις επερχόμενες εκλογές, Δημήτρη Ορφανού.

Ο δήμαρχος, αναγκάστηκε να ομολογήσει την επαναλαμβανόμενη πράξη του, καθώς έγινε «τσακωτός» από κάμερα ασφαλείας. Όπως είπε ο δήμαρχος σε ανάρτησή του η λασπολογία των πολιτικών του αντιπάλων «με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κωστούρος άφησε δεκάδες φορές σκουπίδια και διάφορες ακαθαρσίες στην πόρτα του εξοχικού του πολιτικού του αντιπάλου, ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία θα εκδικαστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και σχετική μήνυση.

Πως δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος Ναυπλίου

«Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα , δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη , όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα , να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!».

Άφηνε περιττώματα ζώων

Ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, αναφερόμενος στον Κωστούρο και την ανεκδιήγητη πράξη του, αναφέρεται, εκτός από τα σκουπίδια, και σε απειλητικά σημειώματα, αλλά και σε κόπρανα ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ντροπή και μόνο ντροπή μπορούμε να αισθανόμαστε ως δημότες Ναυπλίου. Ο Δήμαρχος της πρώτης πρωτεύουσας του νεότερου ελληνικού κράτους να καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες κατά αντιπάλου του, υποψηφίου δημάρχου. Απειλητικά σημειώματα, σκουπίδια και κόπρανα ζώων πετούσε στην πόρτα του αντιπάλου του. Ποιος; Ένας εν ενεργεία Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος μας. Πόση κατηφόρα ακόμα και εξευτελισμός. Η αλαζονεία, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και εκβιασμοί κατά δημοτών και υποψηφίων φέρνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Τον εξευτελισμό και την απώλεια της υστεροφημίας. Να παραιτηθεί τώρα. Προσβάλει έναν ολόκληρο ιστορικό δήμο. Δεν μας αξίζει ένας τέτοιος Δήμαρχος».

Ζητούν την παραίτησή του οι αντίπαλοί του

Ο ένας μετά τον άλλο, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κωστούρου ζητούν την καρατόμησή του. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπλι Εμπρός» Κώστας Καράπαυλος είπε σχετικά: «Χωρίς συγγνώμη. Χωρίς παραίτηση τώρα. Θέλω να δω πόσοι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα αποσύρουν την υποψηφιότητα τους. Θέλω να δω αν ο κύκλος ενός τέως Πρωθυπουργού θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου, Κώστας Μάκαρης, αποδίδει πράξεις χουλιγκανισμού στον Κωστούρο κι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με αφορμή την σύλληψη και παραπομπή του Δημ. Κωστούρου για πράξεις χουλιγκανισμού. Πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Παρ’ όλα αυτά ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να ζητήσει συγνώμη από τον πολιτικό του αντίπαλο και από τους δημότες που τους πρόσβαλε κατάφορα με τις πράξεις του. Όπως πάντα, ο Δημήτρης Κωστούρος, τα φορτώνει στους άλλους και γράφει στο προφίλ του πως “οι άλλοι φταίνε” και ότι “προχωρά μπροστά”. Έχουμε έναν καθ’ ομολογία πράξεων χουλιγκανισμού να ντροπιάζει την καρέκλα του δημάρχου της ιστορικής μας πόλης και ξαδιάντροπα να ζητάει άφεση αμαρτιών μέσω της ψήφου των δημοτών. Η Νέα Εποχή έχει να πει τούτο μόνον. Στους αντιπάλους σου που αποκαλύπτουν τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ιδιοτελείς σου πράξεις, απαντάς με δημόσια απολογία και όχι πηγαίνοντας μεσάνυχτα, σαν κλέφτης, να πετάς βρωμιές στο σπίτι τους. Δεν του αξίζει καν η ιδιότητα του δημότη της πόλης μας».

Ξεκινά πειθαρχική έρευνα

Ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Δημήτρης Κατσαρός έλαβε οδηγία για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του δημάρχου. Και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση, αφού τη Δευτέρα θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Την είδηση επιβεβαιώνει σε ανάρτηση του και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος ο οποίος αναφέρει: «Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων».

 

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει