Ο Δήμος Αχαρνών ενισχύει τη «Βοήθεια στο Σπίτι»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 08:03

Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων προχωρεί ο δήμος Αχαρνών, προκειμένου να ενισχύσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», που αφορά δημότες οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Συγκεκριμένα δημιουργεί μια νέα υπηρεσία με αποδέκτες τους ηλικιωμένους, τους άπορους και όσους δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους. Η υπηρεσία αυτή θα έχει ως αντικείμενο:

Α. Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους.

Β. Καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

Γ. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Δ. Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστοτόπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων των κατοίκων των παραγράφων Α και Β.

Ε. Διεκπεραίωση των αιτημάτων των κατοίκων των παραγράφων Α και Β (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά, που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Ακόμη ορίστηκε υπεύθυνος, ο οποίος θα παρακολουθεί τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τις υπουργικές αποφάσεις, τις πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, τις αποφάσεις της Περιφέρειας, καθώς και των συλλογικών οργάνων ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, τις αποφάσεις άλλων δήμων και οτιδήποτε άλλο προκύπτει σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού και θα ενημερώνει την ομάδα Διαχείρισης και τον δήμαρχο, ενώ θα έχει έγγραφη ή τηλεφωνική επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο δήμος να είναι ενήμερος και προετοιμασμένος για τα μέτρα που πρέπει να λάβει.

Τέλος, ο δήμος Αχαρνών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην άμεση πρόσληψη προσωπικού 30 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (4 μηνών), για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 08:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει