Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου δίπλα στα προσφυγόπουλα

Δημιουργική παρέμβαση στα προσφυγόπουλα στου ΜΟΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας και της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου επισκέφτηκαν τους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ, όπου απασχόλησαν τα μικρά παιδιά με μια δημιουργική δραστηριότητα.

unnamed9.jpg

Τους διάβασαν το παραμύθι « Το κανόνι της ειρήνης» από το βιβλίο της Φρόσως Χατόγλου «Καλημέρα ειρήνη», ενώ παράλληλα το μετέφραζε μεταφραστής. Το παραμύθι αναφερόταν σ’ ένα κανόνι που ήταν άγριο και δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι έχουμε ειρήνη και δεν μπορεί να σκορπάει πια τον τρόμο. Επίσης δεν ήθελε να πει καλημέρα σε μια μαργαρίτα που είχε φυτρώσει πάνω του. Τελικά μαλάκωσε, πείστηκε να καλημερίσει το λουλούδι και τότε χιλιάδες λουλούδια συγκεντρώθηκαν πάνω του και του έλεγαν καθημερινά χιλιάδες καλημέρες. Κι εκείνο απαντούσε «καλημέρα» και ήταν σαν να έλεγε «Καλημέρα ειρήνη».

unnamed10.jpg

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και έκοψαν λουλούδια και τα κόλλησαν πάνω στο κανόνι κάνοντάς το από κατάμαυρο, πολύχρωμο.

Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς την οποία φέτος τιμάμε δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επιπτώσεις τους στους λαούς, που είναι η φτώχεια, ο ξεριζωμός, η προσφυγιά.

Τέλος, μοιράστηκαν γλυκά στα παιδιά.

unnamed8.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει