Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας επιβεβαιώνει πως το Ιράν εμπλουτίζει ουράνια σε επίπεδα άνω του επιτρεπτούΤο Ιράν έχει ξεκινήσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε επίπεδα άνω του 3,67% – όριο που είχε καθοριστεί από τη διεθνή συμφωνία του 2015 – γνωστοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επιβεβαιώνοντας πρωτύτερη ανακοίνωση της Τεχεράνης.  

«Ο γενικός διευθυντής (του ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο ενημερώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο ότι οι επιθεωρητές του Οργανισμού στις 8 Ιουλίου επιβεβαίωσαν ότι το Ιράν εμπλουτίζει ουράνιο U-235 άνω του 3,67%», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού.

Μια έκθεση προς τα κράτη μέλη του Οργανισμού, η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters, αναφέρει ότι ο ΙΑΕΑ επιβεβαίωσε το επίπεδο εμπλουτισμού χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία παρακολούθησης του εμπλουτισμού, ενώ έγιναν και λήψεις δειγμάτων σήμερα για ανάλυση.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (OIEA) Μπεχρούζ Καμαλβαντί, ανακοίνωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία αύξησε το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου πάνω από το όριο του 4,5% στον εμπλουτισμό ουρανίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 19:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει