Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου επικύρωσε την συμμετοχή των μελών του στην αποχή

Από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συνεδρίασή του της 17/11/2014 επικύρωσε ομόφωνα τη συμμετοχή των μελών του στην αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2014, που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας. Αποφάσισε επίσης τη σύγκληση ενημερωτικής Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 12.00 με θέμα την ενημέρωση των μελών του για τις αλλαγές που επιφέρει ο υπό τροποποίηση Κ.Πολ.Δ.

Στο όνομα της ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης εξοστρακίζονται οι μάρτυρες από τις υποθέσεις της Τακτικής Διαδικασίας.

Εξοστρακίζονται οι διάδικοι από τη συζήτηση των υποθέσεων της ίδιας διαδικασίας και το δικαίωμα των διαδίκων συμπαράστασης τους μετά των δικηγόρων τους κατά την ακροαματική διαδικασία, κατά παράβαση του άρθρου 93 παρ.2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων είναι δημόσιες.

Στο όνομα της ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης περιορίζονται τα δικαιώματα των δανειοληπτών χάριν των τραπεζών. Καταργείται έτσι η αναστολή εκτέλεσης του άρθρου 938 Κ.ΠολΔ. Καταργείται η άσκηση αναίρεσης του άρθρου 933 Κ.Πολ.Δ. Επιτρέπονται οι πολλαπλές κατασχέσεις . Επιτρέπεται η καταγγελία εμπορικής μίσθωσης από τον υπερθεματιστή του πλειστηριασμού…

Για μια ακόμη φορά πλήττονται τα μικρά και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Το ότι το νομοσχέδιο για τον Κ.Πολ.Δ αποδοκιμάζεται από το σύνολο σχεδόν του νομικού κόσμου αφήνει προφανώς αδιάφορο το Υπουργείο. Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης θυσιάζεται για χάρη των απαιτήσεων των δανειστών της Χώρας στο όνομα της ταχείας απονομής. Η ταχεία απονομή Δικαιοσύνης όμως μοιάζει μ’ ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα σ’ ένα κουτί που σύντομα για την Πολιτική Δίκη θ’ αποδειχθεί πως είναι το κουτί της Πανδώρας.

Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Δημ. Γαϊτάνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Αθαν. Μπακαλιάνος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει