Ο διορισμός Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο θα εγκριθείΟ επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως θα εγκριθεί η υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο, του υπερσυντηρητικού δικαστή που έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

“Θα προχωρήσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε, πιστεύω ότι θα εγκριθεί (η υποψηφιότητα) στο εγγύς μέλλον” είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο. “Πιστεύω ότι θα εγκριθεί, ναι”, πρόσθεσε.

Ο ΜακΚόνελ είπε επίσης ότι η Γερουσία έχει αναθέσει σε μια δικηγόρο να θέσει τις ερωτήσεις στον Κάβανο και την γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, όταν θα καταθέσουν την Πέμπτη στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί που μετέχουν στην Επιτροπή αυτή είναι άνδρες.

“Προσλάβαμε μια γυναίκα βοηθό για να θέσει αυτές τις ερωτήσεις με σεβασμό και με επαγγελματισμό”, είπε.

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ κατηγορεί τον Κάβανο ότι της επιτέθηκε το 1982, όταν και οι δύο τους ήταν μαθητές λυκείου στο Μέριλαντ. Ο δικαστής αρνείται ότι έχει επιτεθεί ποτέ σε οποιαδήποτε γυναίκα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 01:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει