Ο Δουβαλίδης ευελπιστεί σε συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 22:45

Ο Κώστας Δουβαλίδης συνεχίζει όπως μπορεί την προετοιμασία του μετά την καραντίνα που προκάλεσε ο κορωνοϊός και ευελπιστεί έστω στη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, προκειμένου να μην χαθεί εντελώς η σεζόν.

«Η καθημερινότητα συνεχίζεται κανονικά με τις προπονήσεις μας, απλώς με διαφορετικό τρόπο. Προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες. Το καλό είναι πως έχουμε χώρο για να τρέξουμε έξω. Το κομμάτι στο οποίο μένουμε πίσω είναι τα εμπόδια.

Έχω εμπόδια τα οποία στήνω και κάνω κυρίως ρυθμούς, ωστόσο δεν μπορώ να βάλω καρφί και να δουλέψω κανονικά. Το ταχυδυναμικό μέρος της προπόνησης μένει πίσω», είπε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των υψηλών εμποδίων, που ακόμη διατηρεί ζωντανό το κίνητρο, με δεδομένο ότι στον ορίζοντα υπάρχει η προοπτική διεξαγωγής εγχώριων αγώνων.

«Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γιατί η απώλεια του Ευρωπαϊκού ήταν μεγάλη και το Πανελλήνιο είναι το μόνο που έχει μείνει για να μην χαθεί η σεζόν. Ελπίζω μάλιστα οι συνθήκες να επιτρέψουν τη συμμετοχή όλων μας στο Πρωτάθλημα, κι όχι μόνο λίγων. Όλο αυτό το διάστημα χάσαμε μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας μας, αφού πολλά πράγματα δεν είναι δυνατό να τα δουλέψουμε.

Αυτό σημαίνει πως όταν κι αν εφόσον γίνουν αγώνες δεν θα μπορούμε να τρέξουμε όπως θα τρέχαμε. Δεν βγαίνει με τίποτα. Όλα πρέπει να γίνουν προσεκτικά, προκειμένου να μην τραυματιστούμε. Το κυριότερο για όλους μας θα είναι η συμμετοχή. Αν η ομοσπονδία μπορέσει και διοργανώσει κι άλλους αγώνες και μπορώ να μετακινηθώ, θα συμμετάσχω», συμπλήρωσε ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που πιθανόν θα υπάρχουν την επόμενη χρονιά. «Φέτος έκανα δύο δυνατές προετοιμασίες στη Ν. Αφρική, τις οποίες δεν ξέρω αν θα έχω την δυνατότητα να κάνω το 2021. Δεν ξέρω αν θα βρεθώ ξανά στην κατάσταση που ήμουν την φετινή χρονιά. Φέτος ήμουν έτοιμος να τρέξω καλά, έκανα δυνατές προετοιμασίες και ξαφνικά έμεινα πίσω. Αν το δούμε γενικά, το κυριότερο είναι να είμαστε υγιείς και μετά να δούμε πως θα πάει η οικονομία. Εμείς προχωράμε έχοντας θετική σκέψη, πως θα είναι καλά τα πράγματα – κυρίως σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας – και θα μπορούμε να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας, για να μην μας πάρει από κάτω».

Ο 33χρονος αθλητής τις δύο τελευταίες χρονιές πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού έφτασε στην πέμπτη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2019 στην Γλασκώβη, ενώ έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ίδιας χρονιάς.

Λίγο πριν την – πρόωρη – ολοκλήρωση της φετινής χειμερινής σεζόν, ο Δουβαλίδης διένυσε τα 60μ εμπόδια σε 7.59 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ βρίσκεται στην 21η θέση του παγκόσμιου ράνκινγκ (τελευταία ανανέωση 31/2/20).


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 22:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει