Ο Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία για τον πρόσφατο απολογισμό της περιφερειακής αρχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταφέρθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας σε εντελώς ακατάλληλο χώρο για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες.

Η Περιφερειακή Αρχή επιδίδεται δυστυχώς σε επικοινωνιακές φιέστες αυτοπροβολής με επίκεντρο μια υποθετική βροχή έργων ανάπτυξης που το μόνο που αντανακλούν είναι η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει και η απαρχαιωμένη αντίληψη για την ανάπτυξη καθώς και για το ρόλο της αυτοδιοίκησης .

Το συμπέρασμα του απολογισμού είναι η παταγώδης απουσία οράματος για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένων στόχων που να αφορούν στην πραγματική ευημερία των Θεσσαλών ( εισόδημα, απασχόληση , προστιθέμενη αξία). Ο κ. Αγοραστός και οι Αντιπεριφερειάρχες του παρουσιάστηκαν ως …καλοί διεκπεραιωτές, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την αδυναμία παραγωγής πολιτικής προστιθέμενης αξίας , που θα αναδείκνυε τη σημασία του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας.

Παρουσιάστηκε μια “μαγική εικόνα” πληθώρας έργων με έργα να παρουσιάζονται ξανά και ξανά με τους συνολικούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα να είναι δυσδιάκριτο το έργο που επιτελείται κάθε χρόνο καθώς κι η πρόοδος των έργων. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν έργα που έχουν πάρει πάνω από δέκα ( 10) παρατάσεις ολοκλήρωσης.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος οποιασδήποτε απόπειρας για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και το μετασχηματισμό της κοινωνίας είναι η ίδια η κοινωνία. Ο κ. Αγοραστός όμως λάτρης ο ίδιος της λογικής “ενός ανδρός αρχή”, πολιτεύεται αυταρχικά και με αλαζονεία απαξιώνοντας τους υπόλοιπους φορείς και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Χαρακτηριστικό της πολιτικής αισθητικής είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία μίλησε περίπου για το 80% του χρόνου των τοποθετήσεων των μελών του οργάνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει