Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ καταδικάζει τις «ρατσιστικές» δηλώσεις του προέδρου του ΙσραήλΗ Τεχεράνη καταδίκασε την Παρασκευή την έκκληση του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να μιμηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και να επιβάλλει ξανά κυρώσεις στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας την «αναίσχυντη» και «ρατσιστική».

«Οι σιωνιστές για άλλη μια φορά επέδειξαν την εχθρότητά τους και το απέραντο μίσος τους για το Ιράν και τους Ιρανούς με αυτά τα αναίσχυντα σχόλια», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Μπαχράμ Γιασεμί αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Άλαμ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που έκανε στο Ισραήλ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Ρίβλιν επέκρινε την ΕΕ διότι συνεχίζει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν.

«Το ιρανικό τέρας πρέπει να λιμοκτονήσει, όχι να ταΐζεται», υποστήριξε ο Ρίβλιν.

Ο Γιασεμί διαβεβαίωσε ότι το Ιράν συνεχίζει να κάνει διάκριση ανάμεσα στους Ισραηλινούς πολίτες και τη «ρατσιστική, φασιστική και απολίτιστη μειονότητα» στην κυβέρνηση του Ισραήλ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 03:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει