Ο Εμανουέλ Μακρόν με την Μπριζίτ σε ελληνικό εστιατόριο στο Παρίσι
Σε ελληνικό εστιατόριο στο Παρίσι βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ.
Το εστιατόριο είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin, από το 2018, και τις γαστριμαργικές δημιουργίες υπογράφει ο Ανδρέας Μαυρομμάτης.
Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος παρήγγειλε κάποια στιγμή ελληνικό καφέ στη χόβολη και σε συζήτησή του με Έλληνα δημοσιογράφο, που βρέθηκε στο εστιατόριο, είπε ότι αγαπάει τη χώρα μας και πως η ελληνική λέξη που γνωρίζει είναι το «παρακαλώ».
Σύμφωνα με τον Ant1, δημοσιογράφος της εκπομπής «Το Πρωινό» είχε απρόσμενη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, και τη σύζυγό του.
Ο λόγος για τον Θάνο Βάγιο, ο οποίος ταξίδεψε στη Γαλλία με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας στο κεντρικό κτίριο της UNESCO. Όπως ανέφερε ο κ. Βάγιος, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν γευμάτισαν μόνοι στο ελληνικό εστιατόριο.
Παρίσι: Η γνωριμία του Έλληνα δημοσιογράφου με τον Μακρόν
Όταν ο Έλληνας σεφ αντιλήφθηκε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ολοκληρώσει το γεύμα του και θα αποχωρούσε άμεσα από το εστιατόριο, και βρήκε την ευκαιρία να του συστήσει τον Έλληνα δημοσιογράφο. Σε πλάνο, ο Θάνος Βάγιος καταγράφεται να μιλά με τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του, με τον Εμανουέλ Μακρόν να αναφέρει on camera ότι αγαπάει την Ελλάδα, και να αποκαλύπτει ότι η λέξη που γνωρίζει στα ελληνικά είναι το «παρακαλώ».
Στη συνέχεια, ο Θάνος Βάγιος έδειξε στο προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας φωτογραφίες από το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος, με τους τρεις τους να ανταλλάσσουν λίγα λόγια για την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, και την πρόσφατη ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.