Ο εμβολιασμός έφερε μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στους ηλικιωμένουςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 06:40

Η συνεχιζόμενη εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού στον Καναδά έφερε μείωση των μολύνσεων στου ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές.

«Διαπιστώνουμε ήδη τα πλεονεκτήματα των εμβολίων στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού, τη μείωση του δείκτη μολύνσεων (…) μεταξύ των ενηλίκων άνω των 80 ετών και τη μείωση του επιπολασμού στα γηροκομεία», επισήμανε η Τερίσα Ταμ, διευθύντρια των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Καναδά, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης άρχισε στον Καναδά τον Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί άδειες επείγουσας χρήσης από την Οτάβα σε τέσσερα εμβόλια: αυτά των Pfizer/BioNTech, της Moderna, της Johnson & Johnson και της AstraZeneca.

Πάνω από 3,68 εκατ. δόσεις εμβολίων είχαν χορηγηθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τη 19η Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων 670.000 την περασμένη εβδομάδα, διευκρίνισε η κυρία Ταμ. «Κάθε εβδομάδα, ο αριθμός των δόσεων των εμβολίων που χορηγούνται καταρρίπτει ρεκόρ, και μπορούμε να περιμένουμε ότι τα πλεονεκτήματα θα είναι ολοένα μεγαλύτερα», συμπλήρωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κεμπέκ – η επαρχία που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον Καναδά – άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες ηλικίας 65 ετών, ενώ στο Οντάριο, όπου έχουν επιβεβαιωθεί τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι πολίτες 75 ετών σήμερα Δευτέρα.

Η κυρία Ταμ ωστόσο προειδοποίησε για το αυξημένο επίπεδο των κρουσμάτων, καθώς ο ημερήσιος μέσος όρος το τελευταίο διάστημα εισήλθε ξανά σε ανοδική τροχιά. Ως την Κυριακή, στον Καναδά είχαν καταγραφεί 930.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και σχεδόν 22.700 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 06:40Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει