Ο επικεφαλής της ένωσης επιχειρηματιών εστίασης δολοφονήθηκε στο ΑκαπούλκοΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022, 09:19

Ο Χεσούς Ριβέρα, ηγέτης της ένωσης επιχειρήσεων της εστίασης -εστιατορίων, μπαρ και νυχτερινών κέντρων- δολοφονήθηκε την Κυριακή στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο, ανακοίνωσε η εισαγγελία στην πολιτεία Γκερέρο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, εκτελεστές έφτασαν με αυτοκίνητο μπροστά σε νυχτερινό κέντρο που ανήκε στο θύμα, άνοιξαν πυρ και τράπηκαν σε φυγή.

«Το γραφείο του πολιτειακού εισαγγελέα διενεργεί έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος», που χαρακτηρίζεται «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η επίθεση διαπράχθηκε καθώς ξεκινά η θερινή περίοδος, στο πλαίσιο της οποίας το θέρετρο αναμένει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, κυρίως από το ίδιο το Μεξικό.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον τρεις επιθέσεις εναντίον νυχτερινών κέντρων τους τελευταίους μήνες.

Η Γκερέρο, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, συγκαταλέγεται στις πολιτείες που υφίστανται τα βαρύτερα χτυπήματα από το κύμα βίας συμμοριών, οι οποίες επιδίδονται πάνω απ’ όλα στη διακίνηση ναρκωτικών.

Το Μεξικό «σπαράσσεται» από τη βία των καρτέλ, με πάνω από 340.000 φόνους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις από τον Δεκέμβριο του 2006.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022, 09:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει