Ο επικεφαλής του FDP στηρίζει την απόφαση για άρση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο Βερολίνο


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020, 03:27

Ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου να επιτρέψει τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου είναι σωστή. Φυσικά και πρέπει να είναι δυνατό να λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και στην εποχή του κορονοϊού. Μπορεί να υπάρχουν όροι για την προστασία της υγείας, αλλά όχι συνολική απαγόρευση των διαδηλώσεων», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στο φύλλο της εφημερίδας «Bild» το Σάββατο.

Τις τελευταίες μέρες πολλοί πολιτικοί είχαν χαιρετίσει την απορριφθείσα την Παρασκευή (από το Διοικητικό Δικαστήριο) απαγόρευση των διαδηλώσεων του Σαββάτου στο Βερολίνο. Ωστόσο λίγες ήταν οι επικριτικές φωνές – και όταν υπήρξαν, προέρχονταν ιδίως από το (ακροδεξιό) κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Την περασμένη Τετάρτη, η Αστυνομία του Βερολίνου απαγόρευσε τη συγκέντρωση που προαναγγέλθηκε για το Σάββατο ως «Γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας», στην οποία εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν 22.500 διαδηλωτές, παραπέμποντας στους κινδύνους υγείας λόγω του κορωνοϊού. Με βάση την εμπειρία που αποκομίσθηκε από παρόμοια συγκέντρωση την 1η Αυγούστου 2020, αναμενόταν ότι οι συμμετέχοντες δεν θα τηρούσαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό – ιδίως την κάλυψη του στόματος και τη μύτης και την τήρηση της ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους. Ως εκ τούτου, η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης ενέχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης των πολιτών με Covid-19. 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020, 03:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει