Ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει την προσπάθεια του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 17:01

Κικίλιας: Ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει την προσπάθεια του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αναπτύσσεται στην Αττική μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε «έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ- Covid στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική και προσέθεσε πως «η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορωνοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάστασης».

Οι ιδιώτες γιατροί θα στηρίξουν την προσπάθειά μας επισήμανε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε: «Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς ο Β. Κικίλιας τόνισε πως «μέχρι χθες φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς» και «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000», ενώ σημείωσε παράλληλα:

«Πράγματι, το είπε η ίδια η πρόεδρος η κυρία Φον ντερ Λάιεν, ότι από τον Απρίλιο θα είναι υπερπολλαπλάσια τα εμβόλια. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους που κάνει μία πολύ καλή δουλειά ως γενικός γραμματέας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα logistics του προγράμματος “Ελευθερία” είπε αυτό το οποίο γνωρίζουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για εμάς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση. Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 17:01

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει