Ο Ισραηλινός στρατός εισβάλλει στη Γάζα


Τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής ο Ισραηλινός στρατός ενώ αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος. Σύμφωνα με εκπρόσωπό, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

Μάλιστα, οι δυνάμεις της Tsahal ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως «πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας αναζητώντας τρομοκράτες που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και εξοπλισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται. Ο στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι στη Γάζα κρατούνται τουλάχιστον 120 «αιχμάλωτοι». Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν μονάδες του πεζικού και άρματα. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε επίσης ότι σημαντικός αριθμός αμάχων στη Γάζα άρχισε να μετακινείται προς τα νότια «για να σωθεί».

Δείτε Live εικόνα από το μέτωπο

Ο στρατός του Ισραήλ βρήκε πτώματα Ισραηλινών αγνοουμένων στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της Jerusalem Post, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Από την πλευρά του ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς –οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ– ανακοίνωσε πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.

Συνεχίζεται η μετακίνηση του παλαιστινιακού πληθυσμού προς τον νότο

Παράλληλα, υπολογίζεται πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς νότο αφού ο στρατός του Ισραήλ έδωσε διορία 24 ώρες για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει χερσαίων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Tο Ισραήλ έριξε από αέρος χιλιάδες φυλλάδια που έλεγαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γεγονός που δημιούργησε πανικό ενώ γρήγορα σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές ανθρώπων και οχημάτων σε διαδρομές προς το νότο.

Ήδη πριν από το τελεσίγραφο του ισραηλινού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι από τη Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και σήμερα οι μετακινήσεις αμάχων μέσω διαδρομής που έχει ορίσει ο ισραηλινός στρατός.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει