Ο Ιταλός Ματέο Μπρούνι διορίστηκε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας ‘ΕδραςΤο Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Ιταλού Ματέο Μπρούνι στη θέση του διευθυντή της Αίθουσας Τύπου της Αγίας ‘Εδρας. Ο Μπρούνι ήταν αρμόδιος έως τώρα του συντονισμού θεμάτων σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως με τα ταξίδια του ποντίφικα.

Ο 42χρονος Μπρούνι θα διαδεχτεί τον προσωρινό διευθυντή της Αίθουσας Τύπου Αλεσάντρο Γκισότι. Ο τελευταίος ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώνει, όπως ήταν προγραμματισμένο, τα καθήκοντά του έξι και πλέον μήνες μετά τον διορισμό του στη θέση αυτή.

“Ο διορισμός αυτός είναι σίγουρα μια τιμή για μένα και θέλω να τη βλέπω ως μια ένδειξη εκτίμησης όχι μόνο προς το πρόσωπό μου αλλά και για το έργο που επιτελέστηκε με τους συναδέλφους μου της Αίθουσας Τύπου”, δήλωσε ο Μπρούνι.

Ο νέος διευθυντής, του οποίου η θέση θεωρείται επίσης ως αυτή του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού, είναι ένα πρόσωπο γνωστό και αξιοσέβαστο για τον επαγγελματισμό του από τους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου με τους οποίους είχε επαφή τα τελευταία δέκα χρόνια, κυρίως στο πλαίσιο των ταξιδιών του Ποντίφικα.

Ο Ματέο Μπρούνι “γνωρίζει άριστα τον μηχανισμό και με την πάροδο των ετών διακρίθηκε για τις επαγγελματικές του ικανότητες και τα προσόντα του χαρακτήρα του”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο Πάολο Ρουφίνι, επικεφαλής στο Τμήμα Επικοινωνίας του Βατικανού.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 16:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει