Ο Ιταλός ΥΠΕΞ καταγγέλλει το CNN για διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 20:00

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Λουίτζι ντι Μάιο καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, «παρουσίασε έναν χάρτη πάνω στον οποίο φαινόταν πως η Ιταλία είναι η αρχική εστία του νέου κορωνοϊού» παγκοσμίως.

«Πρόκειται για μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

«Πρόκειται μονάχα για ένα παράδειγμα, καθώς και άλλα διεθνή ΜΜΕ περιγράφουν την κατάσταση στην Ιταλία με εσφαλμένο τρόπο», κατήγγειλε ο Λουίτζι ντι Μάιο.

Στον χάρτη που μετέδωσε το CNN υπό τον τίτλο «Κρούσματα του κορωνοϊού που συνδέονται με την Ιταλία», η χώρα είναι βαμμένη κόκκινη και βρίσκεται στο κέντρο ενός παγκόσμιου χάρτη απ’ όπου καμιά 15αριά βέλη συνδέουν την Ιταλία με άλλες χώρες ή κρούσματα που έφθασαν από την Ιταλία. Η Κίνα δεν αναφέρεται στον χάρτη».

«Διερωτώμαι ποιος είναι ο σκοπός. Το να μεροληπτεί κανείς σε βάρος μιας χώρας που έχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας και που διαχειρίζεται, με τον καλύτερο τρόπο και παρά τις όποιες περικοπές δεκαετιών στον προϋπολογισμό της, μια περίπλοκη και επείγουσα κατάσταση σε ορισμένες περιοχές;» ρώτησε ο ντι Μάιο, ο οποίος κατήγγειλε την «παραπληροφόρηση ορισμένων ΜΜΕ».

«Η Ιταλία είναι η χώρα που διαχειρίζεται με τον πλέον σθεναρό τρόπο αυτήν την έκτακτη κατάσταση, η οποία, όπως το γνωρίζουμε, δημιουργήθηκε στην Κίνα» σημείωσε.

«Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να επιστρέψει η χώρα μας, το συντομότερο, στην κανονικότητα. Καλούμε ολόκληρο τον κόσμο να συνεργαστεί προς αυτόν τον σκοπό: πολιτικούς άνδρες και γυναίκες, οργανισμούς και ΜΜΕ» κατέληξε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 20:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει