Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε το μαυσωλείο του παππού τουΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 09:58

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε το μαυσωλείο του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, τιμώντας την επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του κράτους, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ και η σύζυγος του Ρι Σολ Τζου παρακολούθησαν επίσης μία παράσταση χορού και απαγγελία στο μαυσωλείο Καμσουσάν Παλάτι του Ήλιου, όπου έχουν ταφεί ο παππούς και ο πατέρας του, τιμώντας επίσης την εθνική επέτειο της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε σήμερα το KCNA. «Όταν ολοκληρώθηκε η παράσταση, το ακροατήριο αποθέωσε τον Γενικό Γραμματέα», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Κιμ δεν είχε εμφανιστεί στην επέτειο της προηγούμενης χρονιάς, προκαλώντας εικασίες για την κατάσταση της υγείας του. Μεταξύ των όσων είχαν ακουστεί υπήρξαν και φήμες ότι η υγεία του Κιμ βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο, μετά από μια εγχείρηση. Τη φετινή χρονιά, ο Κιμ πήγε στο μαυσωλείο, συνοδευόμενος από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης και της αδερφής του Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με το KCNA.

Πριν από λίγες μέρες η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού, εξαλείφοντας τις ελπίδες της Νότιας Κορέας ότι οι αγώνες, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αναζωογόνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι δεν είχε περιστατικά μόλυνσης από COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, 09:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει