Ο Κλεάνθης Γρίβας σχολιάζει το tweet του Mάκη Τριανταφυλλόπουλου προς τη Νίκη Κεραμέως για τα σχολεία

To tweet του Mάκη Τριανταφυλλόπουλου προς τη Νίκη Κεραμέως για τα σχολεία

Η πρώτη λογική πρόταση μέσα στον ορυμαγδό της άγνοιας, της (ακατανίκητης) βλακείας και της ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.

Ο κοροναιός είναι ιός γρίπης κι απέναντι του διαθέτουμε ένα ικανό αμυντικό σύστημα, το οποίο δεν έχουμε παρά να ενδυναμώσουμε με φυσικά μέσα:

1) Τήρηση κανόνων υγιεινής

2) Αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, (εδώ εντάσσεται και η σωστή πρότασή σου για κλείσιμο των σχολείων προληπτικά – δεν θα χάσουν και τίποτα τα παιδιά)

3) βιταμίνες Α, Β, C (πολλούς φρέσκους χυμούς, φρούτα, λαχανικά, κ.λπ.) και D (έκθεση στο ηλιακό φως για 10-15 λεπτά την ημέρα). Και, προπάντων. όχι εμβόλια.

Το ανοσοποιητικό θα έχει να αντιμετωπίσει έναν (όχι και τόσο “καινούριο») ιό και δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί σημαντικά ΚΑΙ με αυτούς που περιέχονται στα εμβόλια ΜΑΖΙ με πολλές άλλες τοξικές ουσίες ( π.χ. Υδράργυρος, που είναι ισχυρή νευροτοξίνη).

Έχουμε το ανοσοποιητικό. Εάν είχαμε και το μυαλό, δεν θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα (αλλά, μάλλον δεν το έχουμε).

Βεβαίως, κάποτε ίσως μάθουμε εάν πρόκειται θα φυσικό ιό ή εάν είναι προϊόν της γενετικής μηχανικής (κοπτοραπτικής) που χρησιμοποιούν διεστραμμένοι Φρανκενστάιν που διακατέχονται από τον πυρετό του χρυσού και της «δόξας».

Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από το εξαιρετικό (ποιητικό) επιστημονικό βιβλίο «βιολογία, ένας κήπος γεμάτος θαύματα, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης) του GOTTFRIED SCHATZ, ενός πολύ σημαντικού επιστήμονα-ποιητή (ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα και τέτοιοι). Αν το διαβάσεις, θα δικαιολογήσεις τον χαρακτηρισμό «ποιητής:

—————————-

«Πώς μπορέσαμε αλήθεια να πιστέψουμε ότι θα καταφέρναμε να νικήσουμε για πάντα τα λοιμώδη νοσήματα με τα αντιβιοτικά μας; Αυτό δεν ήταν παρά μια ύβρις εκ μέρους ενός ζωικού είδους που αυτοχαρακτηρίστηκε κυρίαρχο και θέλησε να υποτάξει με τα νέα του όπλα μια βιολογική υπερδύναμη, τα βακτήρια. Η φύση όμως δεν ανέχεται κανενός είδους βιολογικά απαρτχάιντ. Και θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας δεν είναι η «Γη των Ανθρώπων» αλλά ο «Πλανήτης των Μικροβίων».

Τα μικρόβια εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον πλανήτη πριν από εμάς και αυτά είναι που τον έκαναν κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Μπήκαμε στο βιολογικό δίκτυο της ζωής πολύ αργά και ξεχνάμε ότι μέσα στο δίκτυο αυτό δεν είμαστε παρά μια πολύ μικρή βελονιά.

Το γενετικό υλικό που υπάρχει αποθηκευμένο στα μόρια του DNA μας είναι μεν εξαιρετικά περίπλοκο, αλλά εάν υποθέσουμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να απομονώσουμε το γενετικό υλικό όλων των ανθρώπων του πλανήτη και να φτιάξουμε μ’ αυτό μια κλωστή, τότε η κλωστή αυτή θα ήταν 20 φορές μακρύτερη από την απόσταση Γης  Σελήνης. Αν όμως φτιάχναμε μια κλωστή από το DNA όλων των μικροβίων του πλανήτη μας, τότε η κλωστή αυτή θα απλωνόταν μέχρι τις εσχατιές του σύμπαντος.

Και με βάση τα δεδομένα αυτά καλούμαστε, εμείς οι άνθρωποι, να επιβληθούμε στη βιολογική γνώση των αμέτρητων βακτηριακών γενετικών «νημάτων» που μεταλλάσσονται ακατάπαυστα. Αν σε τούτο τον αγώνα εμπιστευόμασταν μόνο τα γονίδιά μας, θα είχαμε επιστρέψει στο στάδιο του ζώου χωρίς πολιτισμό ή θα είχαμε προ πολλού εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Μόνον ο θαυμαστός εγκέφαλος μας διαθέτει αρκετή ευστροφία και ευρηματικότητα ώστε να κρατά υπό έλεγχο αυτούς τους πανίσχυρους βιολογικούς εχθρούς και να μας εξασφαλίζει ένα μέλλον αντάξιο του είδους μας.»

με αγάπη σε όλους σας

Κλεάνθης

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει