Ο κορωνοϊός «χτύπησε» κορυφαίο στέλεχος της Ολυμπιακής Επιτροπής


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 09:26

Ο Γιοσίρο Μόρι, ο 82χρονος επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Τόκιο, συμμετείχε τη 10η Μαρτίου σε συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΙΟΕ), που πλέον έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Ο Μόρι δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση, διότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, τόνισε υφιστάμενός του.

Ο Μόρι — ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής υπήρξε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (2000-2001) — και ο Κόζο Τασίμα, ο αντιπρόεδρος της ΙΟΕ, συμμετείχαν σε συνεδρίαση για το παγκόσμιο κύπελλο του ράγκμπι. Ο Τασίμα διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί την Τρίτη (17/3).

Κατά τη συνεδρίαση, στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 60 άνθρωποι. Ο Γιοσίρο Μόρι καθόταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον Τασίμα, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, διευκρίνισε ο Τζουν Κουσουμότο, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του παγκόσμιου κυπέλλου ράγκμπι.

Σύμφωνα με υφιστάμενο του Μόρι, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας «επισκέπτεται το νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση, επομένως αν ανεβάσει πυρετό ή έχει άλλα συμπτώματα (…) θα εξεταστεί».

Οι αμφιβολίες εντείνονται όσον αφορά το εάν οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα που έχει οριστεί, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συναντήθηκε με τον Μόρι την 16η Μαρτίου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Απέφυγε να απαντήσει άμεσα ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Άμπε θα υποβληθεί σε εξετάσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 09:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει