Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 02:41

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πρόκειται να κάνει δεκτό στον Λευκό Οίκο τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε μια από τις σημαντικότερες μορφές του αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

«Νομίζω ότι θα έρθει στο Οβάλ Γραφείο αύριο (σήμερα Τρίτη) το απόγευμα», μαζί με «κάποιους από τους συνεργάτες του», είπε ο Τραμπ, ο οποίος εκφράζει τις τελευταίες λίγες μέρες την ικανοποίησή του για τον συντονισμό της κυβέρνησής του με τον κυβερνήτη Κουόμο, αν και μέχρι πρότινος τον επέκρινε με οξύτητα, κρίνοντας πως μιλάει πολύ και δεν δρα αρκετά.

«Πολλά καλά πράγματα γίνονται στη Νέα Υόρκη», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως οι Αρχές της πολιτείας αρχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ωστόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις πως ξεπέρασε την κορύφωσή της.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε και ο Τραμπ, ο Άντριου Κουόμο, 62 ετών, είδε τη δημοτικότητά του να απογειώνεται χάρη στον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ψύχραιμος και αποφασιστικός.

Οι δύο άνδρες φαίνεται πως επιλέγουν να αποφεύγουν τις μετωπικές συγκρούσεις τις τελευταίες εβδομάδες, μολονότι συνεχίζουν να ανταλλάσσουν αιχμές.

Την Παρασκευή, για παράδειγμα, ο Κουόμο έκρινε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν κάνει «τίποτα» απολύτως για να βοηθήσει τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του συμβούλευε πρόσφατα τον Άντριου Κουόμο μέσω Twitter να «περνάει περισσότερο χρόνο δρώντας και λιγότερο γκρινιάζοντας».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 02:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει