Ο Κόε ζήτησε την αναβολή της διοργάνωσης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:25

Σαφής και ξεκάθαρη έγινε η θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή του προς τον ομόλογο του, της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ζήτησε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει προγραμματισθεί να φιλοξενηθούν στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου μέχρι 9 Αυγούστου.

Η παλιά μεγάλη δόξα των δρόμων αντοχής, είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη στο μικρόφωνο του BBC ότι “δεν πρέπει να υπάρξει βιαστική απόφαση”, αλλά όπως αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής, ο καναδικός τηλεοπτικός σταθμός, CBC, ο Κόε ζήτησε επίσημα από τον Μπαχ, να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί, ούτε επιθυμητοί», φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Κόε και προσθέτει: «Η ομόφωνη γνώμη μεταξύ των μελών μας είναι ότι η διοργάνωση των Αγώνων, εφέτος τον Ιούλιο δεν είναι ούτε εφικτή ούτε επιθυμητή. Η αβεβαιότητα γύρω από τους Αγώνες, προκαλεί πραγματικό άγχος που μπορούμε να σταματήσουμε συλλογικά. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει και ότι χρωστάμε τους αθλητές μας αυτήν την αναβολή».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει