Ο Κώστας Γαργάλας για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου και Διοικητικού Συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, Κώστα Γαργάλα, όπως έφτασε στο e-Volos.gr, μετά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ:

Είναι γνωστό ότι σήμερα και στις 12.30 συνεδριάζει το Δ. Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Η ημερήσια διάταξη μας κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά και με mail την Παρασκευή 03/04/2015 και περιελάμβανε σαράντα ένα(41) θέματα. Όπως <<συνηθίζεται>> οι εισηγήσεις επί των θεμάτων μας κοινοποιούνται με καθυστέρηση , με αποτέλεσμα να μην έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και να λάβουμε τις καλύτερες για τη πόλη μας αποφάσεις με βάση τις αρχές και τις αξίες μας.

Τούτη όμως τη φορά ξεπεράστηκε κάθε όριο και καταρρίφθηκαν όλα τα προσχήματα. Οι εισηγήσεις μας κοινοποιήθηκαν στις 07.30 σήμερα το πρωί, δηλαδή πέντε (5) ώρες πριν τη συνεδρίαση, πράγμα που μόνο ως κοροϊδία και φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί ΑΝ δεν αφορούσε σε Δημοτική Επιχείρηση και άρα ιδιοκτησία όλου του Λαού του Βόλου. Όπως είναι φυσικό δεν είχαμε το χρόνο να διαβάσουμε , πόσο μάλλον να μελετήσουμε , τις εισηγήσεις καθώς είμαστε συνηθισμένοι και να μελετούμε τα θέματα και να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις των απόψεων που θα εκφράσουμε καθώς ρυθμίζουν τη καθημερινότητα των συνδημοτών και της δικής μας. Στον αντίποδα αυτού πληροφορηθήκαμε για κάποιες από τις εισηγήσεις από μέσο ενημέρωσης, που προφανώς είχε τη πληροφόρηση από <<μέσα>> και όπως φαίνεται εκείνη μάλλον θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις όπως κρίθηκε απαραίτητο από τον <<εσωτερικό πληροφοριοδότη>> (με ή χωρίς κουκούλα δεν γνωρίζουμε).

Η τακτική, που σφιγμένα στην αρχή και με έντονο και απροκάλυπτο τρόπο σήμερα, υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Πλειοψηφία είναι πέρα για πέρα επιζήμια για τη πόλη αλλά και την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΥΑΜΒ. Με δεδομένο ότι όχι απλώς καταστρατηγούνται θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατικής και άρα κανονικής λειτουργίας της επιχείρησης αλλά επιπρόσθετα ευτελίζεται η συμμετοχή των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε στο Λαό του Βόλου την Δημοτική Αρχή ότι σκόπιμα και με απροσχημάτιστο δόλο κινείται και βέβαια θα εξακολουθήσει να κινείται.

Είναι η επιλογή λειτουργίας των ανθρώπων που δεν σέβονται κανέναν, πολύ δε περισσότερο τον εαυτό τους. Είναι επιλογή των ανθρώπων που δεν έχουν μάθει να συζητούν, να διδάσκουν και να διδάσκονται, να αναλύουν και να συνθέτουν αλλά και να προτάσσουν το καλό της πόλης.

Είναι τέλος η επιλογή των ανθρώπων που δεν θέλουν να έχουν άποψη αλλά αρκούνται σ’ ότι πει ο αρχηγός και διευθυντής της <<οργάνωσης>> των πάντων (επίκαιρο γαρ).

Αυτά τα φαινόμενα είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως πρότυπα για τα παιδιά όλων μας.

Με εμμονή στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Δημοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ.

Με εμμονή στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Λαού του Βόλου και της Δημοκρατικής παράδοσής του.

Με την απόλυτη γνώση της ευθύνης μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει