Ο Λευκός Οίκος δεν εξετάζει την περίπτωση τρίμηνης αναβολής των δασμών


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 06:40

Ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο διέψευσε ότι η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί τρίμηνη αναβολή για τις πληρωμές των δασμών επί των εισαγόμενων αγαθών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κλαδικοί φορείς που αντιπροσωπεύουν εγχώριες μεταποιητικές επιχειρήσεις και εργατικά συνδικάτα ανέφεραν ότι παράγοντες στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα ήθελαν να πείσουν την κυβέρνηση και την υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP) να δώσουν αυτή την αναβολή. Νωρίτερα, το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε ότι η CBP και άλλες υπηρεσίες συζητούσαν το ενδεχόμενο, επικαλούμενο πρόσωπα εν γνώσει των διεργασιών.

Ο Πίτερ Ναβάρο διέψευσε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι βασίζεται σε ανώνυμες πηγές, που δεν έχουν ενημέρωση για την εμπορική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

«Είναι ψευδής είδηση», δήλωσε στο Reuters ο Ναβάρο, γνωστός για την επιθετική του στάση απέναντι στην Κίνα. «Οι δασμοί του Τραμπ ήταν ένας σημαντικός τρόπος άμυνας απέναντι στην οικονομική επιθετικότητα της Κίνας και σήμερα είμαστε ισχυρότεροι επειδή εφαρμόζονται. Η άρση των δασμών απλά θα πλούτιζε την Κίνα σε βάρος των Αμερικανών εργαζομένων».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 06:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει