Ο Μάριος Ηλιόπουλος και η Seajets προσέφεραν 1.000.000 ευρώ στους σεισμόπληκτους της ΤουρκίαςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023, 14:37

Το σύνολο της βοήθειας που έστειλε η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο δολάρια. Το σύνολο της βοήθειας που ενέκρινε η Μεγάλη Βρετανία προς τους σεισμόπληκτους είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ολόκληρη η Nissan Ιαπωνίας στέλνει βοήθεια επίσης 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η Hyundai δίνει 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους λοιπόν, μόνον ένας Έλληνας εφοπλιστής, ο Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της Seajets, στέλνει βοήθεια προς την Τουρκία ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ο λόγος είναι απλός και απόλυτα κατανοητός. «Ανοίγουμε μία πόρτα για την ειρήνη στο Αιγαίο», εξηγεί ο Μάριος Ηλιόπουλος.

O Μάριος Ηλιόπουλος συναντήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μετά τη συνάντηση ο Έλληνας εφοπλιστής εξέφρασε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στη γειτονική χώρα.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος συναντήθηκε ακόμη με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα συγκινητική και με νόημα κίνησή σας, την οποία εκτιμούμε ιδιαίτερα. Η δωρεά αυτή συμβολίζει την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη και τον ανθρωπισμό που είναι σημαντικό να έχει η Τουρκία και η Ελλάδα μεταξύ τους. Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική και εποικοδομητική για τις δυο χώρες».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ανταπαντώντας επισήμανε τα εξής: «Στην αρχαιότητα όταν η Ελλάδα έκλαιγε, η Ρώμη δεν χαιρόταν. Σήμερα που η Τουρκία κλαίει, η Ελλάδα δεν μπορεί να χαίρεται. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Καχραμανμαράς και το Γκαζιαντέπ και πολλοί περισσότεροι σήμερα υποφέρουν από αυτή την καταστροφή. Αλληλεγγύη, Αγάπη, Σεβασμός και Ανθρωπιά. Προσφέρουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των άστεγων οικογενειών. Η Ελλάδα και η Τουρκία σε ειρηνικά και φιλικά πλαίσια μπορούν να είναι η δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου με προσόντα την Πολυμηχανία, τη Διπλωματία και τις Γεωγραφικές θέσεις των δύο Χωρών. Στις φυσικές καταστροφές όλοι πρέπει να δίνουμε το παρόν, με Αλληλεγγύη, γιατί το Σύμπαν παρακολουθεί τα πάντα και αποφασίζει. Επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μια φιλική και προσοδοφόρα σχέση για τον Ελληνικό και τον Τουρκικό λαό, αφού ναι μεν έχουμε στο παρελθόν πολλά να μας χωρίζουν αλλά στο παρόν πολλά να μας ενώνουν, για ένα μέλλον εποικοδομητικό και για τους δύο λαούς. Εγώ, η οικογένειά μου και η Seajets βάλαμε τον πρώτο θεμέλιο λίθο προς αυτή την κατεύθυνση».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε «εμπνευσμένος από την ημέρα της αγάπης και την τεράστια αγάπη μας, εμένα και του Πατέρα μου, για το Αιγαίο, θα προχωρήσουμε στη δωρεά ενός σημαντικού ποσού στα νησιά που εξυπηρετεί η Seajets για τη Θωράκιση της Υγείας και τη βελτίωση και ανάπτυξη της Παιδείας!».

Σχετικές πληροφορίες για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει