Ο μαζικός εμβολιασμός στη Ρωσία ενδέχεται να ξεκινήσει Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 19:29

Ο εμβολιασμός όλων των Ρώσων, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επάγγελμά τους, ενδέχεται να ξεκινήσει στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2021, όταν ο όγκος της παραγωγής του εμβολίου θα έχει φθάσει στα επίπεδα των 5-6 εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας κα μικροβιολογίας Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

«Σήμερα, όταν εμβολιάζουν γιατρούς και εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός γίνεται με βάση το επάγγελμα. Αλλά όταν δεν θα σε ρωτούν, αν είσαι γιατρός, δάσκαλος οδηγός, μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο, δηλαδή όταν ο εμβολιασμός θα γίνεται με βάση τον τόπο κατοικίας, αυτό είναι κάτι που θα γίνει τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, όταν κάθε μήνα θα παράγονται 5-6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στην συνεδρίαση της Εβραϊκής επιχειρηματικής λέσχης Solomon.help.

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προγραμματίζει έως το τέλος του έτους να έχει παρασκευάσει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V και από τον Απρίλιο 6 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως.

Ο Γκίντσμπουργκ δήλωσε επίσης ότι πλήρως οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik-V θα ολοκληρωθούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russia Direct Investment Fund -RDIF) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V, με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, ήταν 92%. Επίσης επισημαίνεται ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν σε 10.000 εμβολιασθέντες εθελοντές που δεν συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές (γιατροί και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου) επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε επίπεδα μεγαλύτερα του 90%.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ανακοίνωσε επίσης ότι 40-50 χιλιάδες Ρώσοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, κυρίως γιατροί υγειονομικοί έχουν εμβολιασθεί μέχρι στιγμής με το εμβόλιο Sputnik-V.

O Ρώσος επιστήμονας ανέφερε επίσης ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου αυξάνει την αποτελεσματικότητά του, από το 60% στο 90% , δηλαδή κατά 30%, όπως και ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V στα παιδιά ενδέχεται να αρχίσουν την περίοδο Μαΐου- Ιούνιου του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 19:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει