Ο Μεϊκόπουλος για τον αυταρχισμό της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για την κλιμάκωση του αυταρχισμού και του αντιδημοκρατικού κατήφορου της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ:

«Τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους η αυταρχική λογική με την οποία ασκεί την πολιτική της η τρικομματική κυβέρνηση. Στο όνομα της πλήρους εφαρμογής της μνημονιακής ατζέντας, η οποία πέρα από κάθε πλέον αμφιβολία εξαθλιώνει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η συγκυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε όλους όσους ορθώνουν το ανάστημα και διεκδικούν την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη.

Ενεργοποιώντας το κλασικό μοντέλο του κοινωνικού αυτοματισμού και των κατευθυνόμενων ΜΜΕ, η συγκυβέρνηση προσπαθεί να δείξει, ότι το πρόβλημα αφορά μερικές κλίκες, μερικούς προνομιούχους συνδικαλιστές ή κάποιες συντεχνίες. Στην πραγματικότητα, το μνημόνιο και οι εκφραστές του, βρίσκουν απέναντί τους μια ολόκληρη κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της, για τους όρους διαβίωσής της. Το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, η αγροτική παραγωγή είναι θέματα που απασχολούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό και δεν αφορούν απλά συνδικαλιστικές κάστες. Είναι διακυβεύματα από τα οποία κρίνεται η εύρυθμη λειτουργία μιας πολιτείας, που θέλει να λέγεται δημοκρατική και ευνομούμενη.

Είναι ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αποδεικνύεται λοιπόν το τελευταίο διάστημα ότι, οι εμπνευστές του μνημονίου, λειτουργούν έξω από τις κοινωνικές ανάγκες και παρεκκλίνουν επικίνδυνα από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Όταν η πολιτική ασκείται με τα ΜΑΤ, όταν ο διάλογος αφήνει έξω την κοινωνία και διεξάγεται αποκλειστικά με τους δανειστές, τότε η δημοκρατία πάει περίπατο, τότε η κοινωνική πραγματικότητα μπαίνει στο ράφι.

Η επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τα χθεσινά γεγονότα στο Υπουργείο Εργασίας με τους προπηλακισμούς και τις συλλήψεις μελών του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονταν για την αναφορά του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος δήλωσε ότι το ασφαλιστικό οικοδομήθηκε στη βάση πελατειακών σχέσεων και αντιλήψεων, ο ψεκασμός με χημικά των αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας Λαρίσης, που κινητοποιούνται για να φωνάξουν ότι η αγροτική παραγωγή πεθαίνει, φανερώνουν και την αυταρχική αντίληψη αυτής της συγκυβέρνησης. Ότι δηλαδή το μνημόνιο είναι πάνω από όλα και όχι η κοινωνία, ότι αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί και ο κόσμος ας στενάζει.

Ενδεικτικό του σκεπτικού των συγκυβερνώντων, ότι δηλαδή η ανομία έχει μόνο αριστερό, κοινωνικό πρόσημο, είναι και η τρομακτική σιωπή-συνενοχή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των αστυνομικών, που ήταν παριστάμενοι στους πυροβολισμούς και στις εκδηλώσεις μίσους, ενάντια στην δημοκρατία, κατά τη διάρκεια της κηδείας του χουντικού Ντερτιλή.

Εκεί ρωτώ δεν υπήρχε ανομία, παραβατική συμπεριφορά;

Γιατί αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση;

Είναι το “κλείσιμο του ματιού” προς την Χρυσή Αυγή και στο δεξιό κατεστημένο;

Η κοινωνία θα πρέπει να ορθώσει ασπίδα δημοκρατίας και νομιμότητας απέναντι σε κείνους που προσπαθούν να επιβληθούν με τρόπο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό για να περάσουν τη μνημονιακή πολιτική.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει