Ο Μπάιντεν θα επιδιώξει περιφερειακή σταθερότητα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020, 00:43

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πεπεισμένος πως η επερχόμενη αμερικανική διοίκηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει πολιτικές που βοηθούν την περιφερειακή σταθερότητα και ότι κάθε συζήτηση μαζί της θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία.

Ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δήλωσε επίσης στο Reuters κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20 την οποία φιλοξενεί η χώρα του,

ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη οποιασδήποτε απειλής για την περιφερειακή ασφάλεια κατά τη μεταβατική περίοδο.

«Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να ακολουθεί πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας», δήλωσε ο πρίγκιπας.

Οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις για περισσότερα από 75 χρόνια, είπε, προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε συζήτηση που θα κάνουμε με τη μελλοντική διοίκηση θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία».

Ο πρίγκιπας Φάισαλ δήλωσε επίσης ότι θα ήταν «απολύτως κατάλληλο» για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χαρακτηρίσουν ξένη τρομοκρατική οργάνωση, το κίνημα Χούθι που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν στην Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020, 00:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει