Ο Μπάιντεν συγκροτεί μια Επιτροπή για να εξετάσει τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου ΔικαστηρίουΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 19:16

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δώσει εντολή για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει τις πιθανές μεταρρυθμίσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Μεταξύ των θεμάτων που θα μελετηθούν είναι και η αύξηση του αριθμού των μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου, κάτι που επιδιώκουν οι Δημοκρατικοί.

Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Επιτροπή αυτή θα εξετάσει «τα προτερήματα και τη νομιμότητα» συγκεκριμένων προτάσεων. Εκτός από την αύξηση του αριθμού των δικαστών, οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης ζητούν να καθοριστεί και συγκεκριμένο χρονικό όριο στη θητεία τους.

«Σκοπός της Επιτροπής είναι να παράσχει μια ανάλυση των κυριότερων επιχειρημάτων υπέρ και κατά της μεταρρύθμισης του Ανωτάτου Δικαστηρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην Επιτροπή αυτήν θα συμμετάσχουν νομομαθείς, πρώην ομοσπονδιακοί δικαστές και δικηγόροι οι οποίοι έχουν φέρει στο παρελθόν υποθέσεις ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου. Οι συνεδριάσεις της θα είναι δημόσιες και θα έχει στη διάθεσή της 180 ημέρες για να καταθέσει τα ευρήματά της.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 19:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει