Ο Μπέος δίνει ΔΩΡΕΑΝ… Wi-Fi στους Βολιώτες!

Ότι δεν κατάφερε ο πρωθυπουργός Σαμαράς, το κάνει πράξη ο Δήμαρχος Βόλου – Ανακοίνωσε επίσης Απομακρυσμένη Ιατρική Βοήθεια και Αριθμό Παραπόνων

Ο Δήμος Βόλου καινοτομεί και προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους δημότες του. Τρία ψηφιακά έργα βρίσκονται από σήμερα σε λειτουργία για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Βόλου.

1. Το ασύρματο δίκτυο ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασης στο internet

15 κόμβοι εκπομπής, σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, έχουν παραδοθεί από την e-Trikala A.E. στον Δήμο και έχουν εγκατασταθεί σε:

▪ Δημαρχείο
▪ Επιχείρηση Πολύζου
▪ Πλατεία Πανεπιστημίου
▪ Δημοτολόγιο
▪ Πανεπιστήμιο Ιάσωνος & Αργοναυτών
▪ Γωνία Αργοναυτών & Γκλαβάνη
▪ Γωνία Αργοναυτών & Γαμβέτα

Οι υπόλοιποι, θα εγκαθίστανται σταδιακά και σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των σημείων και τη διερεύνηση της ζήτησης του κοινού.

Ενδεικτικά τα σημεία είναι:
▪ Γκλαβάνη 50
▪ 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας
▪ Ελλησπόντου 118
▪ Κυρίλλου 65
▪ Πρώην κτήριο Αστυνομίας Κάδμου

Ενώ οι υπολειπόμενοι 2 παραμένουν στην διάθεση του Δήμου με πιθανά σημεία
▪ Την οδό Μαγνησίας
▪ Την οδό Κάδμου
▪ Βασδέκειο
▪ Δημαρχείο Ν.Ιωνίας

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, με το δίκτυο αυτό δημιουργείται ένα «νέφος» πρόσβασης στο διαδίκτυο, εκπέμποντας στις νόμιμες και καθορισμένες από την ΕΕΤΤ συχνότητες και ισχύ (100 μιλιβάτ), δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο και να επικοινωνήσουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία, ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, καθόσον το δίκτυο προστατεύει τους χρήστες από άσεμνο και μη εκπαιδευτικό ή ενημερωτικό υλικό.

Η διασύνδεση των κόμβων γίνεται μέσα από το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου -το οποίο ΠΡΩΤΗ φορά χρησιμοποιείται για τους δημότες- και σε συνεργασία με τον συντηρητή του (ΟΤΕ) με την δρομολόγηση των δεδομένων από τις οπτικές ίνες, θα υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι πολίτες που επιθυμούν σύνδεση, θα πρέπει να αιτούνται κωδικού πρόσβασης ( user name & password ) από τον Δήμο Βόλου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τον έκτυπο οδηγό σύνδεσης με όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν στο κινητό ή το laptop τους για να συνδεθούν.

2. Πρόγραμμα διαχείρισης ζητημάτων καθημερινότητας του Δήμου Βόλου

Πρόκειται για μια καινοτόμα ψηφιακή εφαρμογή, με την οποία οι πολίτες και οι επισκέπτες, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 8001150000 θα αναφέρουν το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει (π.χ. σκουπίδια, λακκούβες, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, λαμπτήρες φωτισμού κ.α. )

Το σύστημα μεταφέρει αυτόματα το αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία η οποία προγραμματίζει ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ στον δημότη την πιθανή ημερομηνία επέμβασης.

Με τον τρόπο αυτό, δημότες και υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται, ή μάλλον συνεργάζονται στενά, για την άμεση και ποιοτική επίλυση του προβλήματος.

Η στατιστική επεξεργασία των αιτημάτων δίνει την δυνατότητα στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών, να αξιολογήσουν την επεμβατική τους ετοιμότητα, να προγραμματίσουν την καθημερινότητα και να προϋπολογίσουν την ζήτηση σε αναλώσιμα.

Ταυτόχρονα δίνουμε την δύναμη και την δυνατότητα στον Δημότη να μας ενημερώνει διαρκώς για θέματα τα οποία είναι αδύνατο να εντοπίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

3. Πρόγραμμα απομεμακρυσμένης Ιατρικής βοήθειας σε χρόνια πάσχοντες

Ο Δήμος Βόλου, έχει εφοδιαστεί με 25 κινητά τηλέφωνα και αντίστοιχες ψηφιακές συσκευές μέτρησης σακχάρου και αρτηριακής πίεσης τις οποίες θα διαθέσει μέσα από τις υπηρεσίες του σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση των ασθενών και των συγγενών τους, Ιατρικές μετρήσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό από εξειδικευμένο Ιατρό, θα γίνονται στον χώρο τους από τους ίδιους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στον επιβλέποντα Ιατρό.

Με τον τρόπο αυτό, οι δύσκολες και συχνές μετακινήσεις τους, μηδενίζονται, προσφέρουν δε την δυνατότητα διαρκών μετρήσεων, γεγονός ουσιαστικής σημασίας για την ασφαλέστερη θεραπευτική αγωγή τους.

Η έλλειψη μετακίνησης, πέραν των αυτονόητων ωφελειών στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, βοηθά το κυκλοφοριακό της πόλης και τον χρόνο αναμονής στα σημεία παροχής ιατρικών συμβουλών (π.χ. Νοσοκομείο).

Η τεχνολογία αυτή αποτέλεσε και αποτελεί τεχνολογική αιχμή με ιδιαίτερα αυξημένη κοινωνική στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί Πανελλαδική πρωτιά του Δήμου Βόλου, και ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και διάδοση της από από
στασης εξυπηρέτησης του γηράσκοντος πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει