Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, 23:57

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προτίθεται να οργανώσει μια τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 προκειμένου να συζητήσουν την επιδεινούμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν, έγινε τη Δευτέρα γνωστό από το γραφείο του.

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζόνσον ανέφερε πως σχεδιάζει να οργανώσει μια διαδικτυακή συνάντηση των μελών της Ομάδας των Eπτά πιο ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη τις επόμενες ημέρες και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η Βρετανία και η Γαλλία θα πρέπει να εργαστούν από κοινού στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε ένα ενδεχόμενο κοινό ψήφισμα.

«Όλος ο κόσμος, πιστεύω, εξεπλάγη από την ταχύτητα με την οποία οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία στο Αφγανιστάν», παραδέχθηκε λίγο νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Λέμε ξεκάθαρα, με τους εταίρους μας, ότι με κάθε μέσο που διαθέτουμε, θα ζητήσουμε από τους Ταλιμπάν να λογοδοτήσουν», προειδοποίησε ο Ράαμπ.

Οι δυτικές κυβερνήσεις συζητούν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση στην Καμπούλ, όπου χιλιάδες πολίτες, που θέλουν απεγνωσμένα να φύγουν από το Αφγανιστάν, κατέκλυσαν το αεροδρόμιο, αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, 23:57Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει