Ο Μ. Μπαρνιέ δηλώνει «μάλλον απαισιόδοξος» για τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας με τη ΒρετανίαΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 09:44

Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα το πρωί στους απεσταλμένους των χωρών μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και φάνηκε «μάλλον απαισιόδοξος» για τις προοπτικές να σφραγιστεί μια τέτοια συμφωνία, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Ο Μπαρνιέ, ο οποίος ενημέρωσε τους απεσταλμένους της Ε.Ε. στις 08:30 (ώρα Ελλάδος), δήλωσε πως τα τρία επίμαχα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις παραμένουν ανεπίλυτα, δήλωσε ο διπλωμάτης, ο οποίος συμμετείχε στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση, και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπαρνιέ και ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Φροστ, καθώς και οι ομάδες τους πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, πριν υπάρξει το απόγευμα επικοινωνία ανάμεσα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 09:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει