Ο Ναβάλνι κλείνει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 04:57

Ο Ρώσος ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε τη Δευτέρα το κλείσιμο του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς, το οποίο δημοσίευε έρευνες για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των κρατικών αξιωματούχων, υποσχόμενος παράλληλα ότι το Ίδρυμα θα αποκτήσει άλλο νομικό πρόσωπο.

Ο λόγος που αποφάσισε να κλείσει το εν λόγω Ίδρυμα, είναι η απαίτηση από τις δικαστικές αρχές της καταβολής χρηματικού προστίμου 29 εκατομμυρίων ρουβλίων (355.000 ευρώ) που του επιβλήθηκε για μια από τις έρευνες που πραγματοποίησε.

Το συνολικό ποσό των προστίμων που πρέπει να καταβάλλει το Ίδρυμα του, ο ίδιος ο Ναβάλνι και η συνάδελφος του Λιουμπόφ Σόμπολ φθάνει τα 88 εκατομμύρια ρούβλια (1.077.125 ευρώ).

«Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς; Δεν έχουμε πλέον τίποτα. Μας τα πήραν όλα κατά τις προηγούμενες έρευνες. Και τώρα θα μας πάρουν και τη δική μας οργάνωση και τους λογαριασμούς μας», έγραψε ο Ναβάλνι στην ιστοσελίδα του.

Πέρυσι το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε το Ίδρυμα του Ναβάλνι, το οποίο είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση και βασίζεται στις εισφορές των μελών του, στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας», ενώ περιοδικά η Ανακριτική Επιτροπή (η ρωσική εκδοχή του FBI) πραγματοποιούσε έρευνες στα γραφεία του Ιδρύματος και σε σπίτια των συνεργατών του, ασκώντας ποινική δίωξη εναντίον τους με την κατηγορία του ξεπλύματος χρημάτων μετά των οποίων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανάκρισης, χρηματοδοτούνταν το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς.

Πηγές: ΑΜΠΕ. Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 04:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει