Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για το «Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Αγωγού Καυσίμου»Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 13:54

«H εταιρεία Lockheed Martin έχει την πλήρη ευθύνη έναντι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση του προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης του αγωγού καυσίμων, που αποτελεί στην παρούσα φάση επιδίωξη της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος διακίνησης και παρακολούθησης της ροής καυσίμου». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης, με θέμα «Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Αγωγού Καυσίμου».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι αυτό προβλέπεται από τη Συμφωνία Ασφάλειας Εφοδιασμού και Πληροφοριών (SSI Agreement) 01/2019 μεταξύ ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ και Lockheed Martinκαι του ν.4650/2019 (Υλοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας).

«Συνεπώς, ο οικονομικός φορέας για την εκτέλεση του προγράμματος επιλέγεται από την ως άνω εταιρεία» πρόσθεσε ο υπουργός.

Τέλος γνωστοποίησε ότι «δεν υφίσταται χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος, κατά την παρούσα χρονική περίοδο, από πιστώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 14:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει