Ο Ολυμπιακός στο πλευρό μέλους της ΕΕΑ!

Η εφημερίδα FORZA κάνει λόγο για… αυτογκόλ, καταγράφοντας με λεπτομέρειες την κίνηση του Ολυμπιακού να αναλάβει την υπεράσπιση μέλους της ΕΕΑ και συγκεκριμένα του Νίκου Φαραντούρη, τη στιγμή που ο τελευταίος δεν προέβη σε καμία ενέργεια υπεράσπισης του εαυτού του.

Και όλα αυτά την ώρα που ο ρόλος του ελέγχεται από τον ΠΑΟΚ δεδομένου πως τον εντάσσει -όπως σημειώνουν- στο τρίγωνο διαπλοκής της περιβόητης Επιτροπής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της FORZA: «Με μια πρωτοφανή κίνηση, ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει την υπεράσπιση όσων πήγαν να διαλύσουν τον ΠΑΟΚ.

Η κολόνια κρατάει μήνες κι όσο περνάει ο καιρός, αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι το τι συνέβη σ΄ αυτή την υπόθεση, πως μεθοδεύτηκε και ποιος ήταν ο στόχος.

Είναι μια υπόθεση, που είχε στόχο να διαλύσει τον ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων, έφερε τριγμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς πολλοί ένιωσαν εκτεθειμένοι με την επιτροπή Αυγενάκη…

Ο Ολυμπιακός έρχεται τώρα να αποδείξει τη σχέση του με τα μέλη αυτής της επιτροπής, αναλαμβάνοντας την υπεράσπισή τους!

Όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), θεωρώντας πως υπάρχουν παρατυπίες στην σύσταση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η FORZA ο ΠΑΟΚ ζητά να ακυρωθεί ο διορισμός του Νίκου Φαραντούρη στην Ε.Ε.Α, καθώς ισχυρίζεται με την προσφυγή του ότι ο εν λόγω δικηγόρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του αθλητικού νόμου, καθώς δεν είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου.

Και μπορεί το αθλητικό κομμάτι της υπόθεσης να έχει πάει στο CAS,  αλλά υπάρχει και το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, που έχει επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που της δίνει το δικαίωμα να κυνηγήσει την υπόθεση και να διεκδικήσει την ακύρωση του διορισμού Φαραντούρη και κατ΄ επέκταση των αποφάσεων, που πήρε η ΕΕΑ μ΄ αυτή τη σύνθεση.

Το πιο φυσιολογικό, θα ήταν να υπάρξει αντίδραση από τον ίδιο τον Νίκο Φαραντούρη και να κάνει παρέμβαση στο ΣτΕ.

Οι πληροφορίες της FORZA αναφέρουν ότι η προσφυγή του ΠΑΟΚ του κοινοποιήθηκε και μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε καμία κίνηση προς το ΣτΕ για να αποδείξει ότι ο διορισμός του είναι καθ’όλα νόμιμος. Αυτό θα έκανε ο οποιοσδήποτε, που θα ένιωθε ότι απειλείται η θέση του αδίκως.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως αντί του Φαραντούρη μπήκε στην υπόθεση ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει ΚΑΝΕΝΑ έννομο συμφέρον και ΚΑΜΙΑ δυνατότητα παρέμβασης, καθώς είναι μια υπόθεση που ΔΕΝ τον αφορά.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έρχεται να υπερασπιστεί τον Φαραντούρη και τον διορισμό του, τονίζοντας την Τετάρτη προς το ΣτΕ ότι ο διορισμός του στην ΕΕΑ είναι απόλυτα νόμιμος! Αντί, λοιπόν, για τον ίδιο τον Φαραντούρη ή έστω τον Αυγενάκη, που τον διόρισε, έρχεται ο Ολυμπιακός για να κάνει τον δικηγόρο τους!

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτή η κίνηση του Ολυμπιακού, που ουσιαστικά ξεμπροστιάζει τον ίδιο, αλλά και τους Φαραντούρη και Αυγενάκη (για ακόμα μια φορά…), είναι δείγμα του φόβου που υπάρχει, ότι μπορεί να… στραβώσει η υπόθεση (αν βγει άκυρος ο διορισμός, ακυρώνονται και οι πράξεις στις οποίες συμμετείχε ο Φαραντούρης) και σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΟΚ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη μεταξύ τους σχέση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Φαραντούρης διορίστηκε στην ΕΕΑ από τον Αυγενάκη στις 17/12, μόλις δύο μέρες πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης, και όπως κατήγγειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, «είναι επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Δημήτρη Τζουγανάτου, δικηγόρου, ο οποίος έχει αναλάβει υποθέσεις εταιριών συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, και ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε δική του γνωμοδότηση για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης». 

Εν ολίγοις, ο Φαραντούρης, που ψήφισε υπέρ της καταδίκης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, υιοθετώντας την καταγγελία του Ολυμπιακού, έλαβε υπ’όψιν του μια γνωμοδότηση του Τζουγανάκη, που είναι φίλος του και πρώην (;) συνεργάτης του.

Πηγή: sdna.gr

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει