Ο Πάρις Μουτσινάς στην εκδήλωση της ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ

Ο Πάρις Μουτσινάς στην εκδήλωση της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία η πολιτική εκδήλωση της παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εισηγητές Π. Μουτσινάς, Ο. Βουδούρης,, Θ. Παραστατίδης, Γ. Δραγασάκης, Ν. Σταυρογιάννης, Νότ. Μαριάς, βουλευτές του κοινοβουλίου και η Ι. Κοντούλη. Από όλους τονίσθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού πατριωτικού μετώπου για την εφαρμογή μιας προοδευτικής αντιμνημονιακής πολιτικής και για την απόκρουση του ζόφου που γεννά ο φασισμός. Η εκδήλωση συνέπεσε με την δολοφονία του τριαντατετράχρονου Παύλου Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής κ. Πάρις Μουτσινάς αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής που είναι και εφικτή και αναγκαία, και αυτό μπορεί να συμβεί: -αν η αυριανή προοδευτική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές, να πάρει σοβαρά υπ’ όψη και τις ανάγκες της κοινωνίας και την αναγκαία ρήτρα ανάπτυξης,

-αν αντί να φορολογεί ανηλεώς και μονομερώς μισθωτούς συνταξιούχους, άνεργους και αναξιοπαθούντες, στρέψει το ενδιαφέρον της στη φορολόγηση παράνομων και νόμιμων εμβασμάτων που φωλιάζουν στις διάφορες λίστες και φορολογικούς παραδείσους,

-αν εφαρμόσει το ηλεκτρονικό σύστημα λαθρεμπορίας καυσίμων σε πρατήρια και διυλιστήρια,

-αν κτυπήσει το παραεμπόριο και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Παράλληλα με τα μέτρα αυτά, πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Δημοσίου, η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος (πολιτικό χρήμα κλπ) και η εφαρμογή ενός φορολογικού νόμου μεταρρυθμιστικού, κοινωνικά δίκαιου, αναπτυξιακού και σταθερού σε βάθος χρόνου.

Ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για να υλοποιηθούν τα παραπάνω κατέληξε ο κ. Μουτσινάς, είναι η συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις, δημόσιους, ιδιωτικούς υπαλλήλους και την ευρύτερη κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει