Ο Πέτσας ανακοίνωσε τη διαδικασία εμβολιασμού ανηλίκων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 12:00

Ο Πέτσας ανακοίνωσε τη διαδικασία εμβολιασμού ανηλίκων

Μέσω παιδιάτρων θα κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των εφήβων 15-17 ετών, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας,

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με πρώτη στη λίστα την Ευρυτανία, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί περιοχές σταθμοί βάσει των ποσοστών εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για 82 δήμους στους οποίους  θα στοχεύσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της στάσης κατά του εμβολιασμού.

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού 15-17 ετών σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, αλλά ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι «οι παιδίατροι είναι κάποιοι που εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσω αυτών θα κλείνονται τα ραντεβού. Πρόσθεσε δε ότι «για να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να παρουσιάζεις μια καρτέλα από εμβόλια».

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν του κλειστούς χώρους μόνο οι εμβολιασμένοι, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Το επεξεργάζεται η επιτροπή των ειδικών, η κυβέρνηση είναι έτοιμοι για αυτό και αν χρειαστεί θα το κάνουμε».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 12:07

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει