Ο Παπαγγελόπουλος ζητεί από τον Άρειο Πάγο την ακυρότητα της σε βάρος του διαδικασίας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 13:18

Αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνούσε την τέλεση ή όχι αδικημάτων σε βάρος του υπέβαλε εκ νέου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσουν οι ανακρίσεις στον Άρειο Πάγο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσέφυγε αυτή τη φορά, μέσω των συνηγόρων του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδίας Τσοβόλα, στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία των αποφάσεων και των πράξεων της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου, «οι ακυρότητες αναφέρονται αρχικά στην παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων και αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια».

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε αρχικά απευθύνει το αίτημά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που κατά πλειοψηφία το απέρριψε ως νόμω αβάσιμο, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο έκρινε όμως ότι είναι αναρμόδιο να αποφανθεί επί αυτού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 13:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει