Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζητεί να κλείσουν ιδιωτικά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 01:04

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε να κλείσουν στην περιοχή του ιδιωτικά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις απόλυτα αναγκαίες.

Παράλληλα, προέβαλε το αίτημα να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, να σταματήσει κάθε εργασία σε οικοδομές και εργοτάξια και να ενισχυθεί η παρουσία του στρατού.

Μόνον στην περιφέρεια της Λομβαρδίας χίλια άτομα βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Στην πόλη του Μιλάνου, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 634 νέα κρούσματα.

Σε όλη την Λομβαρδία, μέσα σε μια ημέρα έχασαν την ζωή τους 209 ασθενείς του ιού. To βράδυ της Πέμπτης ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε ανακοίνωσε ότι στις περιοχές του ιταλικού Βορρά που πλήττονται δραματικά από τον κορωνοϊό, αποστέλλονται 300 γιατροί από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, το Σάββατο αναμένεται και η άφιξη γιατρών από την Κούβα, οι οποίοι είχαν μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

«Δεν μπορούμε πια να αστειευόμαστε, ούτε και να κάνουμε τους καλούς. Φτάνει με το τρέξιμο στους δρόμους και με τα συνεχή ψώνια στα σούπερ μάρκετ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La7, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 01:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει