Ο Πομπέο συγχαίρει το Λονδίνο για την απόφαση να εγκαταλείψει τη Huawei


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 03:53

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συνεχάρη την Τρίτη τη Βρετανία για την απόφασή της να εξαιρέσει την κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei από το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο. “Πιστεύω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε μια καλή απόφαση”, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Πομπέο πρόσθεσε: Δεν έχουμε μια τελική κατάσταση που επιδιώκουμε από την Huawei. “Ένστικτο μας για τους πολίτες στις ΗΠΑ είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα ιδιωτικά δεδομένα που ανήκουν στους Αμερικανούς δεν θα καταλήξουν στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε άλλα κράτη να αντιπαρατεθούν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και χαρακτήρισε απειλή την ηγεσία της Κίνας, μιλώντας έπειτα από μια συνάντηση με Βρετανούς υπουργούς την Τρίτη στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στους δημοσιογράφους: “Θέλουμε να δούμε κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται την ελευθερία, τη δημοκρατία και τις αξίες και γνωρίζει ότι αυτό είναι σημαντικό για τους πολίτες της, τη δική τους κυρίαρχη χώρα, για να είναι πετυχημένοι, να καταλάβει αυτήν την απειλή που θέτει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε αυτές και να εργαστούν και μεμονωμένα και συλλογικά για να αποκαταστήσουμε αυτά που είναι δικαιωματικά δικά μας”.

Όσον αφορά τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, ο Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνουν για την επίτευξή της, προσθέτοντας ότι μια συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

“Ένας τρίτος κύκλος (διαπραγματεύσεων) προγραμματίζεται για αργότερα εντός του μήνα, ένας πρωταρχικός στόχος για τις ΗΠΑ είναι να δουν ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο σε αυτό και να το φέρουμε εις πέρας το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ.

“Μίλησα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον γι αυτό, και ελπίζω ότι μπορούμε να την οριστικοποιήσουμε πολύ σύντομα”, δήλωσε ο Πομπέο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 03:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει