Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων τον Οκτώβριο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 10:32

Η Ουγγαρία πρέπει να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, μετά την πιθανή επιβράδυνσή τους το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι οι περιορισμοί στη Βουδαπέστη και τα περίχωρά της, όπου εντοπίζεται το 80% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα, δεν θα χαλαρώσουν πριν μειωθεί το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την περιοχή.

Από τη Δευτέρα, η Ουγγαρία θα αρχίσει να αίρει κάποιους περιορισμούς σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων: θα επιτραπεί να λειτουργήσουν καταστήματα και υπαίθριοι χώροι εστιατορίων, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργία την οικονομία σταδιακά.

«Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, κερδίσαμε απλά λίγο χρόνο», τόνισε ο Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα (σ.σ. της πανδημίας) Οκτώβριο-Νοέμβριο».

Έως σήμερα, η Ουγγαρία έχει καταγράψει 2.863 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 323 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο Ορμπάν τόνισε ότι το βάρος δίνεται στο να δημιουργηθούν εκ νέου οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη χώρα λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι η στρατηγική που προκρίνει η κυβέρνηση για να αποτρέψει μεγαλύτερης διάρκειας ζημία στην οικονομία, η οποία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Η ουγγρική οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 4,9%.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 10:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει