Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή τουΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 07:02

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Γιοσιχίντε Σούγκα, δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στα τέλη του μήνα, μετέδωσαν σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και αρκετά άλλα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, εξέλιξη που σηματοδοτεί την έναρξη κούρσας για τη διαδοχή του, έπειτα από μόλις έναν χρόνο στο πηδάλιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Σούγκα, ο οποίος διαδέχθηκε τον Σίνζο Άμπε όταν παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, είδε τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται σε επίπεδο κάτω του 30%, καθώς η Ιαπωνία έχει βρεθεί πλέον αντιμέτωπη με τη χειρότερη φάση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, λίγο καιρό πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στο αρχιπέλαγος.

Ο δείκτης παραγώγων Nikkei σημείωνε άνοδο 2% λίγη ώρα μετά τη μετάδοση της είδησης.

Η εξέλιξη ήταν απρόσμενη για πολλούς. Ο κ. Σούγκα, 72 ετών, θεωρείτο μέχρι τώρα φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του ηγέτη του ΦΔΚ, που προβλέπεται να διεξαχθεί την 29η Σεπτεμβρίου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 07:04Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει